Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Još uvijek nije poznat uzrok trovanja talijanske obitelji na Hvaru

VIDEO: Još uvijek nije poznat uzrok trovanja talijanske obitelji na Hvaru

Jedan član obitelji je umro, a među otrovanima je i dvoje djece

Doc.dr.sc. Dragan Ledina je obavijestio javnost o zdravstvenom stanju otrovane talijanske obitelji prebačene jutros s broda na Hvaru u splitski KBC.

Jedan član obitelji, podsjetimo, umro je od posljedica trovanja, a među otrovanima je i dvoje djece.

Rekao je da su tri odrasle osobe na Križinama, od kojih će jedna ostati na liječenju u bolnici, a dvije preko dnevnu bolnice. Dvoje djece je na Firulama i oni su u težem stanju. Više o djeci nije mogao reći jer ne liječi njih, ali je kazao nemaju iste simptome kao odrasli.

- Nisam siguran da je uzrok njihovih tegoba zarazna bolest, ali možemo reći da je unos toksikološke naravi, a kako, teško mi je reći - odgovarao je na pitanja.

Ne može reći uzrok jer imaju samo osnovne nalaze. Znat će više kada dođu rezultati za virusnu analizu te toksikološku nešto kasnije.

- Čini mi se da te školjke ne bi smjele biti razlog, a uz to šest od osam osoba je oboljelo. Mislim da bi sistemom eliminacije to mogli isključiti - odgovorio je na upit smatra li da su se možda otrovali školjkama u restoranu na Hvaru.

Obrazložio je i da je potrebna detaljna epidemiološka i toksikološka analiza zadnja tri dana da bi se mogla pretpostaviti povezanost hrane.

Vaša reakcija na temu