Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA U NOVIM UVJETIMA Stručnjaci na Pravnom fakultetu otkrili što nosi i kako se primjenjuje GDPR

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA U NOVIM UVJETIMA Stručnjaci na Pravnom fakultetu otkrili što nosi i kako se primjenjuje GDPR

Važno je osvijestiti koji su problemi, ali i ponuditi rješenje - poruka je sa skupa

Povodom Europskog dana zaštite osobnih podataka dana na splitskom Pravnom fakultetu održao se znanstveno - stručni skup Zaštita osobnih podataka u novim uvjetima.

- Obilježavanje ovog datuma ima kao primarni cilj poticati upoznavanje europskih građana sa svojim pravima i obvezama na polju zaštite osobnih podataka, kao i obvezama javnog i privatnog sektora prema novom zakonskom okviru, kako bi mogli steći saznanja o zašiti privatnosti građana - kazala nam je Marija Boban predsjednica Organizacijskog odbora.

 Zato je tema skupa  primjena  provedba Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe u zaštiti osobnih podataka s naglaskom na novostima koje je donio europski regulativni okvir u zašiti privatnosti i obrade osobnih podataka građana s posebnim naglaskom na zaštitu osobnih podataka djece.

- Važno je osvijestiti koji su problemi, ali i ponuditi rješenje - rekla je.

Pitanje zaštite djece je posebno osjetljivo, a jedan od najvećih problema je i objava fotografija u medijima. Jedno od pitanja je koliko vrijedi privola, odnosno, koliko često se treba davati i je li jednom dana, vrijedi za svaku objavu.

- Prema odredbi, za svaku situaciju kada se radi o marketingu je posebna privola - objasnila nam je Boban.

Osim Boban, predavanje prije dinamične rasprave su održali doc.dr.sc. Ivana Stipanović, Branka Bet Radelić, Paško Ugrina, dr.sc. Dražen Lučić te Vlade Matas.

Vaša reakcija na temu