Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽUPAN IZ PRUGOVA: Kome smeta hrvatska himna u hrvatskoj državi?

ŽUPAN IZ PRUGOVA: Kome smeta hrvatska himna u hrvatskoj državi?

U klupe je u zaleđu Klisa sjelo 25 učenika

U osmoljetki Petra Kružića Klis - Područnoj školi Prugovo, župan Blaženko Boban obilježio je početak nove školske godine. 

U Prugovu je 25 učenika, 11 prvog razreda i po sedam drugog i trećeg.

Kako je rekao ravnatelj, Neven Tešija, očekivanja su velika 'jer djeca su takav materijal da koliko uložiš, toliko i dobiješ pa čak i više'.

Župan je izabrao područnu školu u Prugovu za obratiti se učenicima i javnosti jer ove godine kreće energetska obnova ove osmoljetke u zaleđu Klisa. 

Pod ingerencijom Splitsko-dalmatinske županije je ukupno 55.000 učenika, među kojima polaznika prvog razreda 4056. 

Ove godine će prvi put u školske klupe 51 učenik više nego lani.

- Posebno poručujem prvašićima da budu oprezni u prometu i u kontaktu s vanjskim svijetom jer tako vodite računa o svom životu, ali i o svojim najmilijima - kazao je. Pozvao je i učenike da se ne rugaju prijateljima.

- Svi smo mi isti, netko ima prednost u jednom segmentu, netko u drugom. Pomozi, ako treba pomoć i tako izgrađujemo bolji svijet, doprinosimo kvalitetnijem življenju - poručio je uz želju nastavnicima da imaju strpljenja s mladim ljudima koji kreću u novi svijet. Komentirao je župan i zatvaranje vrata dviju područnih škola Ravče i Vojnići.

- Nadam se da je privremeno. Svi trebamo poticati demografsku obnovu, a ovako kako radi načelnik Klisa, Jakov Vetma, je za primjer - ustvrdio je Boban. Upitan je i ima li podatak gdje je svirala himna za početak nastavne godine, prema poslanoj preporuci iz Županije.

- Nemamo taj podatak. Ja bih postavio kontra pitanje: Kome to smeta hrvatska himna u hrvatskoj državi? Ne vidim što je tu sporno, o čemu bi mi to trebali raspravljati. Zato je ta preporuka, nadam se da će shodno tehničkim mogućnostima što veći broj ravnatelja poslušati. Nećemo analizirati tko je pustio, a tko ne. Svakome na savjest. Samo ću dušobrižnicima poručiti: Kome smeta hrvatska himna u hrvatskoj državi? - zaključio je Boban.

Vaša reakcija na temu