Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press DALMACIJA ZA SVOJU DICU Kroz humanitarnu akciju prikupljeno gotovo 40.000 eura!

DALMACIJA ZA SVOJU DICU Kroz humanitarnu akciju prikupljeno gotovo 40.000 eura!

Za provedbu projekta ipak potrebna znatno veća sredstva

Načelnom suglasnošću Ministarstva Zdravstva RH, od 28. prosinca 2023. godine, odobreno je Kliničkom bolničkom centru Split, prihvatiti donaciju u naravi novčana sredstva koja će se prikupiti u sklopu humanitarne akcije 'Dalmacija za svoju dicu' u organizaciji Udruge 'Humane zvijezde Splita', sa namjenom za projekt opskrbe kisikom dječjih soba Klinike za dječje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split.

'U ime organizatora humanitarne akcije, koja je po odobrenju i Rješenju Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Splitsko-dalmatinske županije, trajala od 20. veljače do 20. travnja 2024. godine, uz svesrdnu pomoć dr. Branke Polić, predstojnice Klinike, slobodan sam Vas obavijestiti da je kroz akciju prikupljeno ukupno 39.482,90 €, koji iznos je u cijelosti doznačen dana 2. svibnja 2024. godine u korist računa Državnog proračuna RH, te da je odgovorna osoba KBC Split o tome dala Izjavu o preuzimanju, sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći.

Kao organizatori zahvalni smo svima koji su svojim prilozima potpomogli ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju, osobito od značaja za poboljšanje uvjeta liječenja malih pacijenata, što je za njih i njihove roditelje, rekli bismo od životne važnosti. Osobito se zahvaljujemo našim članovima i prijateljima, pjevačima i glazbenicima koji su veličanstvenim koncertom podržali ovu akciju, a nastupilo je čak 22 izvođača: Doris Dragović, Zorica Kondža, Goran Karan, Dražen Zečić, Jole, Hari Rončević, Mate Bulić, Alen Nižetić, Giuliano, Luka Nižetić, Neno Belan, Nenad Vetma, Johnny Gitara, Lorena Bućan, Žuvi, mješovita klapa Filip Dević, plesači (djeca i odrasli) Folklornog ansambla Jedinstvo, Dalmatino, Magazin, Trio Gušt, grupe Newera i Pink Panter', poručili su iz Udruge 'Humane zvijezde Splita'.

S obzirom na to da su za provedbu projekta u cijelosti (opskrba kisika u 22 dječje sobe) potrebna znatno veća sredstva od prikupljenih, zamolili su ministra, kao i Ministarstvo zdravstva RH za uključenje u provedbu projekta, davanjem prioriteta i kroz potrebnu financijsku pomoć.

'Naš humanitarni koncert održali smo u sklopu obilježavanja 4. memorijala kao uspomenu na  našeg legendarnog člana, nažalost preminulog Damira Mihanovića Ćubija, no isto tako i ostale naše članove koji su nas prerano napustili, Olivera Dragojevića, Vinka Cocu, Jasmina Stavrosa i Remija Kazinotija, aranžera mnogih prepoznatljivih glazbenih brojeva sa hrvatske glazbene scene.

Ako bi bilo potrebno, naša Udruga će, u sklopu 5. memorijala Damira Mihanovića Ćubija ponoviti dobrotvorni koncert kako bi se prikupila eventualno još nedostatna sredstva za predmetnu namjeru, kao što smo to učinili u dosad velikom broju prilika nesebično pomažući naš Klinički bolnički centar Split', dodali su iz Udruge.

Vaša reakcija na temu