Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com DOBROTVORNA AKCIJA Ružičasta joga za podršku oboljelima od raka dojke

DOBROTVORNA AKCIJA Ružičasta joga za podršku oboljelima od raka dojke

Kotizacija od 10 eura izravno se donira Udruzi Caspera

Listopad, mjesec posvećen podizanju svijesti o raku dojke, donosi priliku za učiniti nešto značajno - za vlastito zdravlje, ali i za one koji se suočavaju s ovom teškom bolešću. 

Svake godine više od 2,1 milijun žena diljem svijeta bori se protiv raka dojke a u Hrvatskoj ostaje najčešći oblik zloćudne bolesti među ženama. Kako bi naglasili važnost ranog otkrivanja i podržali žene koje prolaze kroz tešku životnu borbu, Yoga Corner Split, Heritage Hotel Fermai MGallery i Ajme portal organiziraju dobrotvornu akciju 'Ružičasti listopad, ružičasta joga'.

Subota, 12. listopada, bit će posvećena jogi i podršci ženama koje se bore s rakom dojke. Kotizacija od simboličnih 10 eura za sudjelovanje izravno se donira splitskoj Udruzi Caspera, koja pomaže ženama oboljelima od raka dojke. 

'Ovaj događaj pruža priliku sudionicima da učine nešto dobro za svoje tijelo i um, ali i da podrže žene koje prolaze kroz teško životno razdoblje', istaknuli su organizatori.

Satovi će se održati u prostoru Yoga Cornera. Svaki sat može primiti do 10 sudionika. Održat će se tri različita: joga za razbuđivanje u 9, joga za snagu u 10 i opuštajuća joga u 11. 

Nakon joge okupljanje se nastavlja uz kavu - brunch u Heritage hotelu Fermai MGallery Split koji je ujedno sponzor. Svakog sudionika očekuje i Ajme, fiuna kesa s malim znacima pažnje.

'Joga nije samo fizička aktivnost - to je praksa koja nas vraća sebi, smiruje um i jača tijelo. Ona nas uči kako disanjem i pokretima otpustiti stres, nositi se s tjeskobom i naći unutarnju snagu koja je toliko važna, posebno u izazovnim životnim trenucima. Za žene koje su prošle kroz iskustvo raka dojke ili se još uvijek bore s njim, joga može biti siguran prostor za iscjeljenje kako tijela tako i uma. Pravilnim disanjem i pokretom učimo kako nositi težinu dana, ali i kako pronaći mir u sebi.

Povezanost joge i borbe protiv raka dojke nije samo simbolična. Svi poznajemo nekoga tko je prošao kroz ovu tešku borbu - možda prijateljicu, majku, sestru - i znamo koliko je ta borba iscrpljujuća. Stoga, 'Ružičasti listopad' nosi snažnu poruku: briga o zdravlju i prevencija  ključni su, ali podrška i zajedništvo jednako su važni. Ova akcija prilika je da pokažemo solidarnost i doprinesemo nečemu većem od sebe', obrazložili su iz organizacije.

Pozvali su građane da se pridruže. Potom i pojasnili kako.

'Podignite svijest o raku dojke i zajedno podržimo one kojima je to najpotrebnije. Simboličan čin donacije kotizacije mali je korak, ali za one kojima je pomoć najpotrebnija znači mnogo. Ne trebate biti iskusni u jogi niti imati posebnu fizičku spremu

Yoga corner osigurat će satove za svakoga, bez obzira na godine ili prethodno iskustvo. Nemate mogućnost sudjelovati? I dalje možete pomoći! Donirajte iznos po vlastitom izboru Udruzi Caspera i pružite podršku ženama koje se bore s ovom bolešću', poručili su.

Podaci za uplatu donacije su: primatelj - Caspera, broj računa (IBAN) - HR1223400091111065464, opis plaćanja - donacija, šifra namjene - ADCS - Isplate za donacije, sponzorstva, savjetodavne, intelektualne i druge usluge, platitelj - ime i prezime. 

Za više informacija o događaju i slobodnim mjestima organizatori su dostupni na yogacornersplit@gmail.com.

Vaša reakcija na temu