Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press ZANIMLJIVA TEMA Udruga ANST 1700 organizira okrugli stol na temu sveobuhvatnih programa u tretmanu ovisnika

ZANIMLJIVA TEMA Udruga ANST 1700 organizira okrugli stol na temu sveobuhvatnih programa u tretmanu ovisnika

U srijedu, 8. svibnja

U srijedu, 8. svibnja od 10 do 13 sati u hotelu Mondo (Kopilica, ulica 5) u organizaciji splitske udruge ANST 1700 održat će se okrugli stol na temu »Sveobuhvatni programi u tretmanu ovisnika«. U okviru okruglog stola svoja će dosadašnja iskustva i promišljanja podijeliti brojni stručnjaci i stručnjakinje koje se s problemom ovisnosti susreću unutar zatvorskog sustava, sustava socijalne skrbi i izvanbolničkog liječenja, kao i stručnjaci iz organizacija civilnog društva koje djeluju u području socijalne skrbi i zdravstvene zaštite.

Udruga ANST 1700 već više od 20 godina provodi projekte i programa u zatvorskom sustavu, kao i u sustavu socijalne skrbi i izvanbolničkog liječenja. Cilj im je, kažu, podrška zatvorenicima, ne samo za vrijeme izdržavanja kazne zatvora, nego i po otpustu u sklopu postpenalne podrške te posttretmanskih programa u svrhu resocijalizacije. ANST-ovci već dugi niz godina surađuju sa zatvorima u Splitu, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku, a stručnim tim udruge sa zatvorenicima i ovisnicima provodi najrazličitije aktivnosti – kreativne i likovne radionice, pa čak i radionice rada s glinom i izradu ukrasnih predmeta od keramike. 


Odnedavno, po prvi put udruga provodi i zahtjevan program smanjenja štete – 'POP IN' kroz koji žele doprinijeti podizanju kvalitete življenja ovisnika_ica kroz aktivnosti organiziranog provođenja slobodnog vremena. Stoga su u prostorijama udruge osigurali dnevni boravak za korisnike_ice, koji je otvoren svakim radnim danom od 10 do 18 sati i u kojem se odvijaju različite aktivnosti – društvene večeri, igranje društvenih igara, zajedničko gledanje filmova i slično. Također je pokrenuta i istoimena web stranica http://www.pop-in.hr u okviru koje je svima zainteresiranima dostupna online korisnička podrška za pitanja vezana uz probleme i izazove ovisnosti.

U programu okruglog stola sudjelovat će Ana Svalina, Anela Alavanja i Hrvojka Laušićvoditeljice Odjela tretmana Zatvoru u Splitu, odnosno Šibeniku i Dubrovniku, Katarina Čolak Jurić ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Tea Knezović ispred Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područni ured Split, Gordana Cavicchi voditeljica terapijske zajednice Papa Ivan XIII, Suzana Svalina Balaš ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Josipa Kokorić Tomašević ispred udruge Liga za prevenciju ovisnosti i Tatjana Reić iz udruge Hepatos. O programima i projektima udruge ANST 1700 te suradnji s s dionicima i partnerima govorit će Hrvojka Lovrić

Cilj ovog okruglog stola je, kako kažu u ANST-u, razmjena iskustava stručnjaka i osnaživanje profesionalnih kompetencija kako bismo osigurali zajednički napredak u osmišljavanju najprikladnijih rješenja u specifičnim izazovima koje donosi rad sa zatvorenicima i ovisnicima.

Vaša reakcija na temu