Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Split (NE)OČEKIVAN RASPLET: Ostavka članova Kazališnog vijeća kao epilog nesuradnje s intendantom

(NE)OČEKIVAN RASPLET: Ostavka članova Kazališnog vijeća kao epilog nesuradnje s intendantom

Strasti se nisu smirile

Duže vremena traje agonija odnosa u splitskom kazalištu. Nakon što dva puta nisu prihvatili izvješće intendanta  Vicka Bilandžića, u rješavanje problema se uključio gradonačelnik Ivica Puljak, ali tek nakon parlamentarnih izbora.

Mjesecima je šutio, da bi ih koncem travnja pozvao na sastanak u Banovinu.

Poručio je tada da intendant Vicko Bilandžić i Kazališno vijeće imaju podršku Grada da nastave pozitivnim smjerom.

'Radit ćemo na tome da se stanje smiri, financijska situacija je dobra i stabilna, saniran je dug koji je ostao iz ranijeg vremena. Za kadrovske i tehničke probleme koji postoje omogućit ćemo kazalištu da ih rješava u hodu', govorio je gradonačelnik.

Članovi Kazališnog vijeća koje je izabrao Grad nisu bili zadovoljni Puljkovim stavom, ali su pokušali riješiti situaciju. Uz to, s Puljkom se nije složio  predstavnik radnika, glumac Maro Nejašmić Banić.

Podsjetio je kako su se prema Zakonu o kazalištu stekli uvjeti za smjenu intendanta.

'Kako nas sjećanje služi, ova gradska uprava je još nedavno vrlo rezolutno reagirala pri smjeni prošlog intendanta kojem nije usvojeno programsko izvješće', jasan je bio Nejašmić Banić.

Bura se nije stišala, uoči sjednice Gradskog vijeća na kojoj intendant podnosi izvješće o radu, članovi Kazališnog vijeća su podnijeli ostavke.

Ovim su 'opalili' snažnu pljusku gradonačelniku Puljku.

Inače, izabrani su natječajem u Puljkovom mandatu, tako da se ne radi o mantri da teatar koči netko iz političke stranke.

Kako doznajemo, bili su izloženi pritiscima da prihvate izvješće intendanta.

Vaša reakcija na temu