Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay / ilustracija BESPLATAN PROGRAM 'Nema zime s Marulićem u Dicmu'

BESPLATAN PROGRAM 'Nema zime s Marulićem u Dicmu'

Odvijat će se tijekom listopada i studenog

Općina Dicmo u suradnji s Gradskom knjižnicom Marka Marulića Split, zahvaljujući sufinanciranju Splitsko-dalmatinske županije, organizira program 'Nema zime s Marulićem u Dicmu'. Odvijat će se tijekom listopada i studenog u Dječjem vrtiću 'Ana', u Osnovnoj školi Ante Starčevića i u Županijskom bibliobusu GKMM-a Split u Dicmu

Program započinje 15. listopada u 11 sati u Dječjem vrtiću 'Ana' u Dicmu projekcijom animiranog filma 'Čudnovate zgode šegrta Hlapića'. Nastavlja se 17. i 18. listopada u Osnovnoj školi Ante Starčevića s likovnim radionicama uz ilustratoricu Donu Tomić. U sklopu bogatog programa predviđeno je više od dvadeset aktivnosti koje uključuju susrete s piscima, književne radionice, likovne i kreativne radionice za djecu i mlade, predstave, projekcije filmova, izložbu, kviz i VR projekcije. U pripremi su i neka iznenađenja.

Županijski bibliobus GKMM Split će na stajalištu u Dicmu 23. listopada, 6. i 20. studenoga 2024. biti od 11.15 do 13.30. Korisnici će moći pogledati kratkometražni film 'Judita', izložbu djela Ivane Brlić-Mažuranić s ilustracijama Cvijete Job, odigrati kviz o Ivani Brlić-Mažuranić te isprobati VR naočale.

Osim na projekciji animiranog filma polaznici Dječjeg vrtića 'Ana' sudjelovat će na predstavi i radionici 'Papač ružnih snova' u izvedbi Karoline Šuše te će upoznati književnike Natašu Jukić i Mira Morovića. Za učenike nižih razreda Gradsko kazalište lutaka Split izvest će predstavu 'Pričaoničari', Jasmina Aleksandra Žiljak će kamishibai tehnikom ispripovijedati priču 'PoNosni slon'. Učenici će pogledati film 'Dnevnik Pauline P' te sudjelovati na književnim radionicama s Natašom Jukić i Mirom Morovićem.

Učenici viših razreda Osnovne škole Ante Starčevića sudjelovat će u radionicama stop animacije inspirirane radovima Ivane Brlić-Mažuranić s kiparicom Kristinom Krstinić. Uz to pripremat će strip o tome kako je Potjeh proveo zimu u Dicmu s akademskim slikarom Ivanom Svagušom i pedagoginjom Danicom Kliškić, upoznat će kamishibai tehniku pripovjedanja s Jasminom Aleksandrom Žiljak te pogledati film 'Uzbuna na Zelenom Vrhu'.

Program je besplatan za sudionike. Točan raspored pojedinih aktivnosti može se pratiti na internetskim stranicama Općine Dicmo te GKMM-a Split

Cijeli projekt osmišljen je zahvaljujući Javnom pozivu Splitsko-dalmatinske županije za poticanje aktivnosti iz područja kulture i društvenih događanja u jesenskom i zimskom periodu 2024. Kroz projekt 'Nema zime s Marulićem u Dicmu' promoviraju se kultura i umjetnost na području općine Dicmo te međuinstitucionalna suradnja na području Splitsko-dalmatinske županije.


Vaša reakcija na temu