Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Besplatne radionice camere obscure u Fotoklubu Split

Besplatne radionice camere obscure u Fotoklubu Split

Evo kako se možete prijaviti

Fotoklub Split krajem kolovoza organizira četverodnevnu radionicu camere obscure za djecu viših razreda osnove škole (dobna granica je 12 godina) i mlade (do 30 godina). 

Pohađanje radionice je besplatno i svi su materijali osigurani. Radionica uključuje upoznavanje s osnovama fotografije, izradu camere obscure, fotografiranje te razvijanje i skeniranje negativa. 

Voditeljica radionice je fotografkinja Maja Prgomet, stručno osposobljena od strane Hrvatskog fotosaveza za vođenje ove vrste radionice.

Prijave zaprimamo e-mailom, na adresu info@fotoklubsplit.hr ili osobnim dolaskom u prostorije Fotokluba Split. Broj polaznika je ograničen.

Raspored održavanja:
28. 8. 2024. [srijeda] – 09.00 – 13.00
29. 8. 2024. [četvrtak]  – 09.00 – 13.00
30. 8. 2024. [petak] – 09.00 – 13.00
31. 8. 2024. [subota] – 09.00 – 13.00
 
 
Camera obscura (lat. zamračena prostorija) prvi je primitivni fotoaparat iz kojeg se kasnije razvila moderna i suvremena fotografija koja je danas sastavni dio naših života. Iako je ogromna razlika između suvremenih, tehnički sve naprednijih i preciznijih fotoaparata i stoljećima stare 'camere obscure', nerijetko se zaboravlja da današnja foto tehnologija funkcionira na istom principu rada. 

Jednostavnost izrade i korištenja te zanimljivost procesa omogućuje da na radionicama sudjeluju različiti uzrasti, a posebno je dobra suradnja s višim razredima osnovne škole koji se počinju upoznavati s važnim pojmovima iz kemije i fizike i koji kroz radionice camere obscure mogu na praktičan način primijeniti i učvrstiti svoje znanje s nastave.

Vaša reakcija na temu