BICIKLOM OD PRAGA DO SPLITA Nevjerojatan izazov vlasnika hotela Le Meridien Lav

BICIKLOM OD PRAGA DO SPLITA Nevjerojatan izazov vlasnika hotela Le Meridien Lav

Mike Saran veliki je zaljubljenik u Hrvatsku

Mike Saran, investitor, filantrop i osnivač zaklade Sport2Life, avanturist te vlasnik hotela Le Meridien Lav u svega desetak dana će priječi 1200 kilometara cestama i off road stazama Češke, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Njegov je plan 7. lipnja krenuti na biciklu iz Praga, provesti se kroz četiri europske zemlje te stići u Hrvatsku, točnije do svog hotela u Podstrani. No, tijekom svoga putovanja on neće samo voziti bicikl već će putem svojih društvenih mreža i društvenih mreža svojih poslovnih partnera i prijatelja te svoje zaklade Sport2Life, koju je osnovao s ciljem promocije zdravog i aktivnog života među djecom i mladima, predstavljati destinacije, ljude, bogatu povijest i kulturu Hrvatske u koju se doslovno zaljubio prije nekoliko godina. 

Svoj put planira završiti u Splitu kroz deset do petnaest dana nakon polaska iz Praga i time na neki način službeno obilježiti početak ljetne 2020. sezone u hotelu Le Meridien Lav čiji je vlasnik od 2015. godine. Hotel je u ožujku ove godine bio zatvoren zbog situacije uzrokovane globalnom pandemijom, a ponovno će biti otvoren 15. lipnja 2020. neposredno prije Saranova dolaska u Split.

- Dođite u Hrvatsku, ovdje je sigurno i prelijepo – to je moja poruka i cilj ovog mog izazova. Hrvatska, a osobito Dalmacija, nude sve što suvremeni turist u ovom trenutku može poželjeti – predivna je destinacija s očuvanom obalom, možete je obići autom, biciklom, možete uživati u moru ili planinama, puna je izvrsnih adrenalinskih lokacija, ima vrhunsku gastronomsku i hotelsku ponudu, nalazi se u srcu Europe i vrlo je sigurna destinacija ove godine koja se uspješno obranila od globalne pandemije - izjavio je Mike Saran najavljujući svoj pothvat.

Dodao je kako je do sada ispred sebe postavio nekoliko izazova.

- Poput osvajanja najvišeg vrha Europe Mont Blanca, penjanje na vrh planine Fuji, sudjelovanja u najtežoj svjetskoj off road utrci Fiji Eco Challenge, no moram priznati da nikada do sada nisam osjećao ovoliko uzbuđenje. Puno je razloga, a jedan zasigurno jest i taj što ovaj izazov uključuje Hrvatsku u koju sam se zaljubio prvi puta kad sam 'poslovno' stigao i odlučio da će ona postati dio mog života. Radujem se sresti razne ljude na putu jer ljudima u Hrvatskoj gostoljubivost nije nepoznanica, a najviše se radujem nakon nekoliko mjeseci vidjeti i  pozdraviti zaposlenike u svome hotelu Lav - rekao je.

Iako je ovaj izazov za Mike Sarana 'one man show' budući da će većinu putovanja prijeći točnije biciklirati sam, ipak će mu se tijekom putovanja pridružiti još neki pojedinci, njegovi prijatelji te ambasadori zaklade Sport2Life koju je osnovao 2018. godine. Na svom putu kroz Hrvatsku Saran će se zaustaviti i posjetiti neke od poznatih domaćih destinacija poput dvorca u Trakošćanu, slapova u Rastokama, Nacionalne parkove Plitvička jezera i Krka, gradove Zadar, Šibenik, Trogir te još neke od destinacija koje otkrije tijekom svoga puta. 

- Želja mi je svima predstaviti koliko je Hrvatska lijepa zemlja. Ovdje poslujem već nekoliko godina i svaki put pronađem nešto što me iznova obraduje - od avanturističkih izazova koje ova zemlja nudi, preko predivne prirode do nevjerojatne gostoljubivosti ljudi koje slučajno srećeš tijekom putovanja i boravka u Hrvatskoj. Meni kao velikom ljubitelju sporta i izazova te ljubitelju adrenalina posebno zadovoljstvo čine brojne pustolovne i adrenalinske destinacije i lokacije. Želim da se oni koji nisu sigurni gdje ovoga ljeta putovati i odmarati uvjere kako je ovdje lijepo i sigurno, da odaberu Hrvatsku kao svoju destinaciju. Za mene su naravno Split i Dalmacija broj jedan! - rekao je.

Mike Sarana će na njegovom putu i kroz predstavljanje hrvatskih destinacija i ljepota pratiti i Hrvatska turistička zajednica svojim preporukama i savjetima, a sve kako bi ova nevjerojatna avantura što uspješnije završila.

- Zajedno s našim Predstavništvom u Češkoj, s velikim zadovoljstvom uključili smo se u ovaj hvalevrijedan pothvat koji ćemo podržati i putem naših društvenih mreža koje prate brojni ljubitelji putovanja diljem svijeta. Češko tržište jedno je od naših top 10 emitivnih tržišta s kojeg, posebno u ovoj godini, očekujemo brojne posjetitelje. Vjerujem da će ovaj projekt u Češkoj, ali i u ostalim zemljama kroz koje će Mike Saran prolaziti dodatno skrenuti pažnju na Hrvatsku koja je u ovom trenutku jedna od najsigurnijih destinacija za odmor na Mediteranu - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Svoje putovanje Mike Saran započinje 7. lipnja iz centra Praga, a njegov ulazak u Hrvatsku očekuje se 12 lipnja. Dolazak na krajnju destinaciju, u hotel Le Meridien Lav planiran je desetak dana nakon polaska iz Praga, no i sam Saran upozorava kako je moguće i koji dan kasnije jer kaže: '… pod uvjetom da me Hrvatska ne osvoji svojim ljepotama i izazovima te odlučim posjet ili boravak na nekim destinacijama produžiti za nekoliko dana'.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(66859, "");
Pregledaj komentare
29