Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BOSANAC NA ODMORU: Večeras pogledajte kako se odmor na moru pretvorio u noćnu moru!

BOSANAC NA ODMORU: Večeras pogledajte kako se odmor na moru pretvorio u noćnu moru!

Početak je u 20.30 sati

Iz radionice najboljeg humora ovih prostora dolazi kazališni hit, urnebesna komedija 'Bosanac na odmoru' u kojoj sarajevski glumac Rijad Gvozden sam igra niz uloga i nasmijava publiku do suza.

Rijad priča o svom odmoru na moru koji se zbog prevelikih obaveza i naporne žene Begajete pretvorio u pravu noćnu moru. Da bi to dočarao publici mora glumiti nekoliko likova.

Na duhovit način ispričana je u ovoj monokomediji priča o odmoru koji se kroz prizmu supruga i oca pretvara u svoju suprotnost umor, znoj i patnju. Komični konflikti supružnika zbog suvišnih krpica, različitih interesa, trošenja novca izaziva salve smijeha kod gledatelja. Suprug, otac, štedi svaki dinar - kunu, na odmoru se osjeća kao na baušteli, gunđa, ali izvršava obaveze. Monodrama progovara o ovisnostima čak i na plaži - ovisnosti o mobitelu, društvenim mrežama. 

'Bosanac na odmoru' je nastao po motivima teksta 'mora od odmora' Esmira Salihovića koji je htio na humorističan način, kroz ispovijest supruga, dočarati sve muke kroz koje prolazi porodica s troje djece, želeći 10-ak dana planiranih za odmor učiniti što ugodnijim. Konačni ishod je - potreba za odmorom nakon odmora.

Kako se to Bosanac odmara i je li moguće zamisliti ga u ovom neprirodnom stanju, Splićani će imati priliku vidjeti večeras u 20.30 sati u sklopu manifestacije 'teatar pod zvijezdama'.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 80 kuna putem sustava 'croatia-tickets', u trafici iNOVINE u Jokera i na ulazu u dvorište gimnazija 'Vladoimir Nazor' i Marko Marulić', gdje se predstava održava.

Vaša reakcija na temu