Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash ČIŠĆENJE OD NIKOTINA: 10 namirnica koje bi pušači trebali konzumirati

ČIŠĆENJE OD NIKOTINA: 10 namirnica koje bi pušači trebali konzumirati

Vrijedi i za one koji su prestali pušiti

Pušači bi s vremena na vrijeme trebali očistiti organizam od nikotina kao i oni koji su nedavno prestali pušiti. Najbrži je način tako što će u svoju prehranu uvrstiti 10 namirnica, piše Zadovoljna.hr. Popis prenosimo u nastavku. 

Špinat

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tijela, ali isto tako pomaže tijelu da se riješi nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u špinatu.

Brokula, karfiol i kupus

Povrće iz porodice krstašica iznimno je zdravo. Uz polifenole koji su se pokazali korisnima u smanjivanju raznih upala u probavnom sustavu, sadrži i antioksidanse koji čiste tijelo od brojnih toksina. Potrebno ih je što kraće kuhati da bi se sačuvale sve njihove blagodati.

Zeleni čaj i vitaminska voda

Pušenjem tijelo gubi potrebnu tekućinu, što znači da organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode koju je lako samostalno pripraviti te zelenog čaja prepunog antioksidanata ispire nikotin iz tijela.

Mrkva

Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suhom. U tom slučaju može pomoći mrkva koja sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tijela. Potrebno ju je iscijediti u sokovniku i pomiješati s jabukom i limunom ili je naribati u salatu. 

Kivi, limun i naranča

Pušenje iz tijela izbacuje i vitamine A, C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Da bi se nadoknadili izgubljeni vitamini, poželjno je konzumirati kivi ili popiti limunadu. Sok od naranče hidratizira tijelo, pruža mu također potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. 

Vaša reakcija na temu