Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GOSTOVANJE U SPLITU Shakespeareov 'San ljetne noći' stiže u HNK

GOSTOVANJE U SPLITU Shakespeareov 'San ljetne noći' stiže u HNK

Naracija je prepuna komičnih obrata kojima se ljubav karikira do krajnjih granica

Komedija 'San ljetne noći' Williama Shakespearea u produkciji i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku gostuje na sceni HNK Split u četvrtak, 26. svibnja, u 20 sati. Splitskoj kazališnoj publici predstavit će se slojevita i zabavna predstava, Shakespeare u, kako su mediji okarakterizirali, nabrijanoj neobaroknoj viziji mlade redateljice Tamare Damjanović.

Shakespeareova rana komedija, dramski tekst nadahnut grčkom mitologijom, jedna je od publici najpoznatijih njegovih drama. Naracija je prepuna komičnih obrata kojima se ljubav karikira do krajnjih granica, a dramski se odnosi zbivaju unutar ljubavnih trokuta u noći kad dan najduže traje, kad sve biljke dobivaju ljekovita svojstva, a nadnaravna bića se upliću u sudbine ljudi.

'Čuveni Shakespeareov komad snovitog naslova i naravi smjestio se u Ivanjsku, najčarobniju od svih noći. Njegova fabula, dramaturški razdijeljena u nekoliko paralelnih linija isprepletenih u nizu jednonoćnih događaja, kao i čitava paleta likova koji ih nose, otkriva ne samo neupitnu poetsku vrlinu napisanog, nego i (ono što je za redatelja i glumca najzahvalnije) more prostora za maštanje', kaže redateljica Tamara Damjanović.

Predstava se igra u prijevodu Milana Bogdanovića, u režiji i adaptaciji Tamare Damjanović. Igraju glumci: Armin Ćatić, Sandra Lončarić, Matija Kačan, Duško Modrinić, Selma Mehić, Antonio Jakupčević, Ivan Ćaćić, Ivana Soldo Čabraja, Antonia Mrkonjić, Aljoša Čepl, Ivan Simon, Miroslav Čabraja, Matko Duvnjak Jović i Dora Bogdanović. Autorski tim čine i: scenografkinja Sheron Pimpi Steiner, kostimografkinja Ivana Živković, skladateljica Katarina Ranković, Vuk Ognjenović bio je zadužen za scenski pokret i mačevanje, koreografkinja je Selma Mehić, a oblikovatelj svjetla Luka Matić.

Vaša reakcija na temu