Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JESEN NA TEATRU UZ MORE: Repertoar u studenom prepun kazališnih hitova

JESEN NA TEATRU UZ MORE: Repertoar u studenom prepun kazališnih hitova

Festival se nastavlja u dvorana Lora

Kazališni festival Teatar uz more nastavlja niz dobrih komedija u dvorani Lora. Baš kako Splićani od omiljenog festivala i očekuju, na repertoaru su svoje mjesto našle neke nove komedije ali i provjereni hitovi.

'Repertoar nastavljamo upravo onako kako naša publika očekuje od nas. Prema njihovim željama neke popularne komedije još jednom će zaigrati u Lori za sve koji ih još nisu stigli pogledati. Među njima svakako moram istaknuti komediju 'Kad udari južina' koja je postala fenomen jer ovo će biti njezina 14. izvedba pred splitskom publikom. Naravno tu je i komedija 'Rulet' koja se peti put vraća u Loru. S obzirom na veliku popularnost koju je u tako malo vremena stekla kod publike i gusti raspored izvedbi po čitavoj Hrvatskoj, uz sve druge obveze popularnih glumica, pronaći datume za nove izvedbe postaje pravi izazov. Istovremeno ta gužva nam je i najveća nagrada i dokaz da smo napravili dobru predstavu koja se svidjela publici. 

Vraća nam se i izvrsna predstava 'Džaba je najskuplje'. Zanimljiva je, drugačija od drugih, baš kao i posebna energija koju Konstantin Haag i Faris Pinjo donose svojim izvedbama. Iz zagrebačkog kazališta Knap stiže nam u goste predstava 'Iza paravana' koju izvode Katarina Baban i Vladimir Posavec Tušek, a kraj studenog rezerviran je za pravu dječju poslasticu 'U čemu je trik?', najnoviju predstavu za djecu i obitelj Luke Vidovića kojom Luka obilježava čak 25 godina svoje karijere. Vjerujemo kako će svi ljubitelji kazališta među ovim naslovima pronaći ponešto za sebe a mi predano radimo na nastavku zimskog repertoara u kojem će publika uživati', najavljuje Tadija Kolovrat iz Teatra uz more

Nedjelja, 27. listopada u 18 sati - 'Rulet'

Prvom izvedbom Petra Kraljev, Jagoda Kumrić, Nika Barišić i Ana Uršula Najev osvojile su publike. Od premijere redaju rasprodane dvorane i osvajaju cijelu Hrvatsku a 27. 10. u 18 sati još jednom igraju doma. 

Što se dogodi kad nas zavrti rulet života i kad se kuglica zaustavi baš tamo gdje ne želimo? Otkrit će nam to u komediji Rulet četiri sjajna ženska lika - Karla (Ana Uršula Najev), Stella (Jagoda Kumrić), Rina (Nika Barišić) i Biska (Petra Kraljev). Ovo nije priča o međusobnim sukobima nego o izborima koje smo naizgled sami birali. Simpatični, duhoviti i temperamentni likovi, koji će najveću životnu dramu prikazati kao potvrdu kako je dan bez smijeha izgubljen dan, kupit će vas na prvo gledanje!

Nedjelja, 3. studenog u 18 sati - 'Džaba je najskuplje'

U vrlo kratko vrijeme dinamični i simpatični dvojac - Konstantin Haag i Faris Pinjo postali su ljubimci splitske publike. Dajući sve od sebe na sceni u intrigantnoj, dinamičnoj i vrlo inteligentnoj komediji Džaba je najskuplje ulaze direktno u srca publike.  Prema motivima teksta 'Majstor' izvanrednog Vanče Kljakovića na Teatar uz more vraća se još jednom zanimljiva komedija 'Džaba je najskuplje' koju vrijedi pogledati.

Mladi sveučilišni profesor i pisac Petar (Konstantin Haag) u svojim je najcrnjim danima - usred je razvoda, dobio je otkaz te se nalazi u kreativnoj blokadi. I kad pomisli da ne može gore slučajno upoznaje majstora Božu (Faris Pinjo), iako bi se mogli zapitati upoznajemo li ikad majstore sasvim slučajno.  A Božo?! On je više od običnog majstora, on je majstor za sve! Baš sve!

Petak, 8. studenog u 20 sati - 'Kad udari južina'

U Splitu ih je pogledalo više 7000 posjetitelja a u Hrvatskoj čak 30.000. Petra Kraljev i Jagoda Kumrić još jednom u svom gradu izvode komediju koja obara sve rekorde gledanosti - 'Kad udari južina'. Topla, emotivna i duhovita komedija govori o životnom prijateljstvu Mimi i Gite (Petra Kraljev i Jagoda Kumrić) koje zapada u krizu jer mnoge stvari jedna drugoj nisu rekle do kraja iskreno. Prešućene istine uvijek nađu trenutak za isplivati na površinu i dovedu nas u nezgodne situacije iz kojih se treba ispetljati.

Četvrtak, 11. studenog u 20 sati - 'Iza paravana'

Poznata glumačka imena Katarina Baban i Vladimir Posavec Tušek u ulogama u kakvim ih morate vidjeti.  Slučajan, ali sudbinski, susret hipohondrice i cijenjenog doktora u ordinaciji zauvijek je izmijenio njihove živote.  Ova humoristična drama publiku vodi na neodoljivo putovanje jedne spontane ljubavi.  Zavirite iza paravana i dopustite ovoj priči da vas povede dalje od svakodnevnice, kao neka ljubavnička afera, ukradeno vrijeme za sebe, kao siguran bijeg od realnosti koja nas svakodnevno melje. 

Nedjelja, 24. studenog u 11 sati - 'U čemu je trik?'

Mame, tate, djedovi i bake povedite svoje mališane na čudesno putovanje u mađioničarski svijet Luke Vidovića.  Iza našeg najpoznatijeg mađioničara je impresivna 25ogodišnja karijera te ako netko zna u čemu je trik, Luka zna sigurno!  Pridružite nam se u Lori 24.11. I saznajte i Vi odgovore u urnebesnom mađioničarskom showu za cijelu obitelj koji spaja smijeh, magiju i fenomenalnu zabavu. 

Dođite i otkrijte 'U čemu je trik?'.

Ulaznice se mogu kupiti:

Online na www.teataruzmore.comwww.entrio.hr

Knjižara-papirnica Papirko (Put Brodarice 4, Split pon-pet 7.30-20 sati i sub 8-19 sati)

Dancing Bear (Dioklecijanova 6)

Ghetaldus i Tisak media (City Center)

Blagajna u Lori (na dan izvedbe od 19 sati)

Informacije i rezervacije: 091 795 7260

Vaša reakcija na temu