Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kakve veze imaju Grgur Ninski i krafne?

Kakve veze imaju Grgur Ninski i krafne?

Pobjednici DONUT Split eventa doma će ponijeti autohtonu nagradu!

Da nema smisla bježati od modernog, dobro znaju organizatori DONUT Split eventa koji se ovaj vikend održava na Poljudu.

Četrdeset natjecatelja drift discipline kroz dva dana natjecanja na stazi kraj splitskog Poljuda pokazat će svim posjetiteljima svoje vještine, a 6 najspretnijih osvojit će i posebnu nagradu. Meštrovićevog Grgura Ninskog je za potrebe DONUT-a zanimljivo rekreirala mlada splitska umjetnica Luciana Gugić:

'Grgur Ninski prepoznatljiv je po svom izgledu i formi i baš takvog trebalo ga je povezati s modernim izgledom krafne. Od ideje do realizacije prošlo je nešto više od mjesec dana, nakon sati i sati odabira različitih kompozicija. Odabir idealne pozicije krafne pored Grgura na prvu se čini jednostavan, no upravo njemu je posvećeno najviše vremena. Sačuvati monumentalnost spomenika, a dodati dašak autentičnosti DONUT eventa bila je moja misao vodilja', rekla je Luciana, inače po struci magistra konzervacije i restauracije, i nadodala:

'Krafna je sama sebi pronašla idealnu poziciju, na desnoj ruci Grgura Ninskog. Svaki pehar i njegova kompozicija rade se pojedinačno, nakon čega se ručno bruse i finaliziraju, pa je svaki pehar unikatan i originalan jer upravo radi ručne izrade ima neki sebi svojstven detalj'.

Uvjerite se i sami kako je Luciani pošlo za rukom spojiti jedan od simbola grada Splita i moderni DONUT! Vjerujemo kako će Grgur svakako donijeti sreću svim prisutnima, a zabava je zagarantirana!

'Posljednje pripreme su u tijeku, u subotu i nedjelju od 9 sati ujutro otvaraju se ulazi za sve posjetitelje koji će oba dana do 13.30 sati moći nazočiti treningu natjecatelja, ili se pak iskušati na stazi uz profesionalnog vozača za volanom! Nacionalno natjecanje starta u 14 sati u subotu, a u isto vrijeme u nedjelju, na rasporedu je međunarodno natjecanje. Ulaznice za event potražite ovdje i vidimo se na DONUTU!, poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu