Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PR Nagrade Camille dodjeljuju se ovoga tjedna, u Split dolaze velika imena svjetske filmske glazbe

Nagrade Camille dodjeljuju se ovoga tjedna, u Split dolaze velika imena svjetske filmske glazbe

Događaj organizira ECSA u Hrvatskom domu

Dodjela nagrada Camille održat će se ovoga tjedna u Hrvatskom domu u Splitu, a 27. rujna saznat ćemo tko kući ide bogatiji za prestižni kipić zahvaljujući najboljim postignućima na području filmske glazbe.

Događaj organizira ECSA - Europski savez skladatelja i tekstopisaca uz potporu EU programa Kreativna Europa te u suradnji sa Studio orkestrom glazbene snimateljske kuće FAME i OTICONS, Europskom agencijom za filmske skladatelje. Domaćini dodjela su Hrvatsko društvo skladatelja i Grad Split. Ovogodišnje izdanje nagradit će skladatelje originalne glazbe za audiovizualna djela u tri kategorije: Najbolja filmska glazba, Najbolja glazba za dugometražni dokumentarni film i Najbolja originalna glazba za dramsku seriju. ECSA će također prepoznati rad još jednog skladatelja posebnom nagradom.

ECSA ima čast uručiti nagradu za životno djelo jednom od najvećih hrvatskih, europskih i svjetski poznatih skladatelja filmske, kazališne i TV glazbe: Alfiju Kabilju. Ovom nagradom ECSA želi odati počast njegovoj uspješnoj karijeri koja traje već pola stoljeća, a radio je na više od 40 filmova i 100 TV serija. Savez vjeruje kako višegodišnja sposobnost rada gospodina Kabilja u toliko glazbenih žanrova, uz održavanje visoke razine profesionalizma i umjetničkog integriteta, služi kao primjer cijeloj zajednici stvaratelja audiovizualne glazbe.

Tijekom ceremonije dodjele nagrada Studio orkestar glazbene snimateljske kuće FAME iz Sjeverne Makedonije uživo će izvesti izbor najboljih filmskih i TV glazbenih ostvarenja Alfija Kabilja.

Sastav međunarodnog žirija renomiranih skladatelja koji biraju najbolje djelo u svakoj kategoriji čine: Miriam Cutler (SAD), Victor Reyes (Španjolska), Tuomas Kantelinen (Finska) te Florencia di Concilio (Urugvaj, Francuska). Miriam Cutler, filmska skladateljica koja se pretežno bavi dokumentarnim filmom, triput je nominirana za nagradu Emmy, a svojim će prisustvom uveličati dodjelu nagrada Camille u Splitu. U neslužbenom dijelu programa susrest će se s istaknutim hrvatskim filmskim skladateljima te s njima razmijeniti iskustva i najbolje prakse branše.

Europski savez skladatelja i tekstopisca (ECSA) sastoji se od mreže od više od 55 organizacija skladatelja i tekstopisaca iz 27 zemalja, a kojoj pripada i Hrvatsko društvo skladatelja. Zajedno rade na poboljšanju društvenog i ekonomskog razvoja glazbenog stvaralaštva u Europi kroz jednake komercijalne uvjete za skladatelje i tekstopisce. Svim pravnim sredstvima nastoji braniti i promicati prava autora glazbe na nacionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini.

Vaša reakcija na temu