Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Najmlađi čuvari tradicije večeras na Međužupanijskoj smotri dječjih folklornih skupina

Najmlađi čuvari tradicije večeras na Međužupanijskoj smotri dječjih folklornih skupina

Stiglo je 350 sudionika iz 16 kulturnih udruga i društava

Jučerašnja kiša nije uspjela omesti duh slavonskog zajedništva, pjesme i plesa. Na Trgu Vinkovačkih jeseni u šatoru nastupali su gosti Slovenci predstavljajući folklor, zborsko pjevanje, dramski izraz i kuhinju, a moći ćete ih vidjeti i danas u 17 sati. Primjer je to odlične suradnje s društvima i prijateljstvima iz druge zemlje, a ove je godine stiglo 350 sudionika iz 16 kulturnih udruga i društava.

Počele su i tradicionalne Folklorne večeri na kojima će 45 društava iz svih dijelova naše županije pokazati ono što znaju, dok ćemo predstavnika na Državnoj smotri folklora saznati u srijedu navečer.

S nestrpljenjem su posjetitelji iščekivali koncert legendarnog Parnog valjka, a njihova energija čvrst je dokaz zašto su jedan od najdugovječnijih rock bendova na našim prostorima.

'Iako se i danas borimo s kišovitim vremenom, pripremljen je bogat program kojega vrijedi posjetiti. Počinjemo s dodjelom 4. Literarnog natječaja Male Vinkovačke jeseni u 16 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, a  koja svake godine izaziva sve veći interes kod djece i mladih. Zvuke tambure i one najpoznatije tamburaške pjesme odjekivat će na Slavonskom sokaku uz TS Birtaše od 18 sati sve do 22 sata, a zaplesati kolo itekako nas može ugrijati. Ove godine ugostit ćemo i predstavnike društva 'Hrvatski dom iz Montevidea' iz Urugvaja koji će sudjelovati na Međunarodnoj smotri folklora i Svečanom mimohodu dječjih skupina u nedjelju', najavljuju organizatori.

Kada je u pitanju njegovanje tradicije, nikako se ne smiju zaboraviti oni najmlađi. Oni će svoje ruho, pjesmu i ples predstaviti najprije danas u 19.30 sati na Međužupanijskoj smotri dječjih folklornih skupina u šatoru, a zatim sutra na Mimohodu dječjih folklornih skupina.

Podjela ribljih specijaliteta predviđena je za 20 sati na Slavonskom sokaku, dok je koncert pjevačice Zsa Zsa na Trgu Vinkovačkih jeseni u 22 sata. 'Drugi dan itekako je ispunjen brojnim sadržajima koje vrijedi posjetiti. A kiša, ona nam sigurno neće pomrsiti planove kako bi nastavili stvarati uspomene i prepričavati događaje s naše tradicionalne manifestacije. Turistički vlakić vozi danas od 10 do 12 sati i od 18 do 24 sata kroz Dugu ulicu, a uvijek možete svratiti do Vinskog šora i kušati najbolja vina te posjetiti izlagače na Slavonskom sokaku', zaključuju organizatori.

Vaša reakcija na temu