Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Noć muzeja u Trogiru, provjerite što su pripremili organizatori

Noć muzeja u Trogiru, provjerite što su pripremili organizatori

Ove godine će se Muzeju grada Trogira pridružiti Muzej sakralne umjetnosti i katedrala sv. Lovre

Noć muzeja odvijat će se 31. siječnja u brojnim muzejima, galerijama, zbirkama umjetnina i drugim baštinskim ustanovama, a Muzeju grada Trogira će se ove godine prvi put pridružiti Muzej sakralne umjetnosti i katedrala sv. Lovre!

Od 18 do 20 sati na rasporedu je razgled Muzeja sakralne umjetnosti i katedralu sv. Lovre. U Muzeju sakralne umjetnosti, smještenom na prvom katu župnog dvora, izložena su remek-djela slikarstva nastala od 13. do 16. stoljeća. Muzej, među ostalim, čuva djelomično sačuvan poliptih Bogorodice s djetetom i svecima s glavnog oltara stolnice iz 13. st., djela majstora Blaža Jurjeva Trogiranina: Bogorodica u Ružičnjaku, Raspelo...   

Muzej grada Trogira za sve zainteresirane posjetitelje bit će otvoren do 23 sata. Svi posjetitelji koji žele znati više u 18.30 će moći krenuti u stručnu šetnju palačom Garagnin-Fanfogna te tako od kustosica saznati koje sve priče o Gradu pričaju predmeti izloženi u stalnom postavu Muzeja grada Trogira, a i puno više...

Od 19.30 do 20.30 sati na rasporedu su glazbarske priče. Narodna glazba Trogir 2020. godine obilježava 195. godina djelovanja. Tim povodom u Muzeju grada Trogira okupit će se brojne generacije trogirskih glazbarica i glazbara i njihovih prijatelja koji će ispričati još brojnija glazbarska sjećanja, anegdote i zanimljivosti, a od 21 do 22 sata posjetitelji će se moći zabaviti uz tombolu.

Vaša reakcija na temu