Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ovogodišnje Trogirsko kulturno ljeto otvara se u petak

Ovogodišnje Trogirsko kulturno ljeto otvara se u petak

Posvećeno je proslavi 60 godina postojanja i djelovanja klape Trogir

Svečano otvorenje 54. Trogirskog kulturnog ljeta održat će se u petak, 5. srpnja u 21.30 sati na Trgu Ivana Pavla II.

Ovogodišnje, 54. izdanje Trogirskog kulturnog ljeta posvećeno je proslavi 60 godina postojanja i djelovanja klape Trogir - prve formalno organizirane klape u Dalmaciji koja simbolizira izvornu snagu i ljepotu dalmatinskog glazbenog izričaja.

Ovom glazbenom spektaklu pridružit će se Ivica Sikirić Ićo, poznati hrvatski glazbenik i pjevač, koji je stekao značajnu popularnost svojim brojnim hitovima. Godine 1995. preuzeo je mjesto prvog tenora od legendarnog Vinka Coce, čime je nastavio tradiciju visoke kvalitete glazbenih izvedbi.

'U impresivnom ambijentu gradskog trga, 5. srpnja u 21.30 sati, zajedno će ponovno oživjeti vrijednosti i ljepotu klapskog pjevanja - neprocjenjivi dragulj trogirske nematerijalne kulturne baštine. Pored toga, video reportaže o njihovom nastanku, djelovanju i glazbenom stvaralaštvu prikazivat će se tijekom koncerta, dok će članovi klape dijeliti svoja iskustva i emocije vezane uz djelovanje u klapi', poručuju iz Turističke zajednice Trogira. 

Vaša reakcija na temu