Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RODINA AKCIJA Besplatno provjerite jeste li dobro postavili autosjedalicu

RODINA AKCIJA Besplatno provjerite jeste li dobro postavili autosjedalicu

Održat će se u subotu na parkiralištu MEDILS-a, pod 17 do 19 sati

Na parkiralištu Mediteranskog instituta za istraživanje života na Meštrovićevom šetalištu 45, udruga Roda u subotu od 17 do 19 sati organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.

- Roditelje koji žele obaviti pregled, molimo da svoj dolazak najave na broj telefona 098/651-699 i rezerviraju termin kako bismo izbjegli duža čekanja. Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 posto, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90%, no samo ako se pravilno koriste - poručuje Mandica Petričević, voditeljica projekta Sigurno u autosjedalici

U Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10 do 20 posto, a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.

- Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete. Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice - dodaje Petričević.

Vaša reakcija na temu