Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SAVJETI I TRIKOVI Kako se šminkati nakon četrdesete?
Anka Akrap make up studio Piše: Anka Akrap

SAVJETI I TRIKOVI Kako se šminkati nakon četrdesete?

Uistinu je dovoljno vrlo malo šminke, pogotovo na dnevnoj bazi

Dekorativna kozmetika služi uljepšavanju, potenciranju sjaja, oduzimanju (nikako dodavanju!) koje godine. Nakon četrdesete koža gubi tonus i postaje suha, a s kozmetičkim proizvodima treba biti izrazito oprezan. Treba zaboraviti teške tekuće podloge, a bazirati se na one kremaste. Zapamtite: manje je više! Uistinu je dovoljno vrlo malo šminke, pogotovo na dnevnoj bazi. Ipak, kako smo svi individue, tako postoje i one sretnice kojima jača šminka jednostavno pristaje. Ako niste jedna od njih, evo nekoliko savjeta.

Nakon što smo očistili lice, nanosimo hidratantnu kremu (nikako ne smije biti masna zato što će tekući puder doslovce bježati s lica). Ako želimo da nam potraje, ne bi bilo loše nanijeti malo primera ili fiksatora, koji bi u sebi trebali imati sjajne čestice da doprinesu sjaju kože lica.

Nanosimo vrlo malo korektora ispod oka i na dijelove na kojima je nastala diskoloracija, bile to pjegice, fleke ili crvenilo. Tekući puder nikako ne smije imati mat efekt zato što će se osušiti i matirati upravo tamo gdje ne želite - na borama - i naglasiti svaku, što nam nikako ne odgovara. Podlogu nanosimo kistom ili beauty-blenderom. Ako nemate ni jedno ni drugo, poslužit će i ruke, ali efekt neće biti isti. Rumenilo bi trebalo biti kremasto i umjereno, a za oči nam je dovoljna maskara, olovka u smeđim tonovima i jedna bež olovka za unutarnju liniju oka. Bež olovka neizostavna je zato što ubija crvenilo oka i automatski ga pomlađuje. Usne obvezno iscrtamo olovkom kako se ruž ne bi prelijevao i naglasio sitne bore oko usana. Savjet: za dnevni look koristite se blagim ružičastim tonovima, a za večernji budite mrvicu hrabrije u odabiru boja, svakako će vam se isplatiti. I za kraj: nanesite fiksator. On će sve to držati na mjestu i spriječiti razmazivanje.

Tih dvadesetak minuta ujutro možete izdvojiti za sebe, a samopouzdanje koje ćete dobiti itekako nadomješta utrošeno vrijeme. S vremenom vam neće biti potrebno više od desetak minuta. Jer vježba čini majstora!

Vaša reakcija na temu