Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nemi Tesla TPUPT - Kazališna priča o bendu nastalom iz šale

TPUPT - Kazališna priča o bendu nastalom iz šale

Autorski projekt Ivana Penovića

'Tužan pogled u prazan takujin', autorski projekt Ivana Penovića, bit će izveden u subotu 6. srpnja u Dvorištu Hrvatskog narodnog kazališta Split (Plinara) kao zadnja ovosezonska premijera splitskog kazališta.

Glumci splitskog HNK Mijo Jurišić, Goran Marković, Donat Zeko i Stipe Jelaska igraju uloge četvorice glazbeno nesposobnih likova koji pokreću osnivaju band TPUPT a projekt se prometne u uspješan pothvat za koji su likovi ove drame minimalno spremni. Narativ predstave prati radnju od nastanka ideje preko građenja lažnog benda, sve do koncerta kojeg likovi konačno moraju izvesti. TPUPT je ideja koja uzme maha prebrzo, koja dobije noge brže nego što su njeni akteri spremni. Mogućnost stvaranja lažnih osobnosti, imidža i uspjeha putem društvenih medija ideju o hobiju u garaži pretvara u ozbiljan pothvat za koji su likovi ove drame minimalno spremni.

Redatelj Ivan Penović: 'Ovo je predstava o bendu. Bendu koji nastaje iz šale, kao fiks ideja. Kao ideja za jedan dan. Bend četvorice likova koji u njemu, svatko za sebe, vide nešto što žele, ili maštaju, a u svakom slučaju bend nikako nije najbolje rješenje. Ovo je predstava o bendu TPUPT, bendu koji se nikad nije proslavio da vi znate za njega, osim ako niste Kinez. O bendu koji je slavan točno onoliko koliko treba biti. Ovo je priča o bendu u vremenu u kojem jako teško pričati priče, jer su sve avanture ostale u nekim prošlim vremenima. 'Tužan pogled u prazan takujin' je dječja igra. Na igralištu za velike'.

Pored redatelja i autora teksta Ivana Penovića, autorski tim predstave čine scenograf Filip Triplat, kostimografkinja Tina Vukasović Đaković, glazbeni suradnik i skladatelj Goran Cetinić-Koća, Branimir Bokan koji potpisuje oblikovanje svjetla, te oblikovatelj tona Tomislav Luetić.

Nakon premijere u subotu 6. srpnja s početkom u 21 sat, reprizne izvedbe na programu su 8. i 9. srpnja također u 21 sat.

Vaša reakcija na temu