Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Trio Spalato u Muzeju grada Splita

Trio Spalato u Muzeju grada Splita

Nastupit će Marica Vilibić, Frano Igor Barović i Petra Filimonović

Koncertom Trija Spalato u nedjelju, 15. prosinca, nastavlja se jubilarna deseta MAGsezona 2019/2020 u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG). Na posljednjem koncertu u 2019. kalendarskoj godini nastupit će mladi splitski trio u sastavu Marica Vilibić (violina), Frano Igor Barović (rog) i Petra Filimonović (klavir). Koncert će se održati u Muzeju grada Splita s početkom u 12 sati, a na programu će se naći djela P. Dukasa, B. Bartóka i J. BrahmsaOrganizator koncerta je Udruga mladih akademskih glazbenika (MAG), a suorganizator koncerta je Muzej grada Splita. Pokrovitelji MAGsezone su Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija, a ulaz na koncert je slobodan. Koncerti MAGsezone se nastavljaju već u siječnju 2020. godine.

Marica Vilibić osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stječe u GŠ 'Josip Hatze' u klasi prof. V. Lovričevića. Godine 2008. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. M. Dešpalj - Begović gdje je 2013. godine diplomirala s najvišom ocjenom i pohvalama te tako stekla naziv magistra muzike. Dobitnica je visokih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima u kategoriji solista i komornih sastava. Za vrijeme školovanja stekla je bogato orkestralno iskustvo kao članica CEI - Youth Orchestra, Orchestre des Jeunnes de la Mediteranean, Sound of Europe, Euphony Orchestra. Dobitnica je stipendije 'Internationale Sommer Akademie Prag-Wien-Budapest' te stipendistica Orkestralne akademije Ossiach (Austrija). Usavršava se kod uglednih pedagoga kao što su: I. Coretti-Kuret, V. Smailović-Huart, C. Trynchuk, M. Frischenschlager, A. Kouschner, T. Smirnova, H. Shaham, S. Bagliano, E. Epshtein. Kao orkestralni glazbenik sudjeluje u projektima Orkestra opere HNK Split, Hrvatskog komornog orkestra, Camerate Split, Splitskih virtuoza te Zadarskog komornog orkestra. Odnedavno je stalno zaposlena kao zamjenik koncertnog majstora u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Frano Igor Barović započeo je svirati rog s 12 godina te već sljedeće godine osvaja prvu državnu nagradu. S 15 godina također osvaja prvu državnu nagradu. Zapaženim nastupom na natjecanju biva pozvan u omladinski orkestar CEI (Central European Initiative). Tijekom srednjoškolskog obrazovanja redovito sudjeluje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kao član i kao solist. Glazbeno obrazovanje nastavlja na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi profesora Boštjana Lipovšeka gdje diplomira s odličnim uspjehom Straussovim drugim koncertom za rog i orkestar. Dobitnik je Prešernove nagrade s BRASS AG ansamblom 2009. S 19 godina polaže audiciju u Orkestru slovenske policije, a tri godine poslije polaže audiciju u Operi HNK Split na mjesto solo horne s nepune 22 godine gdje i trenutno radi. 2012. polaže audiciju za člana NBO (No Borders Orchestra). Kao član Busina Brass kvinteta nastupa u Izraelu te u Velikoj Britaniji. Uz Izvođačko stvaralaštvo bavi se i pedagoškim radom gdje svoje prve korake započinje 2010. u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu te nakon toga nastavlja svoje djelovanje u Glazbenoj školi fra. Ivana Glibotića u Imotskom te Glazbenoj školi Makarska. Redovito surađuje s brojnim glazbenim sastavima te orkestrima diljem Hrvatske.

Petra Filimonović je rođena u Splitu. Od sedme godine do upisa na Muzičku akademiju u Zagrebu učila je klavir kod prof. Najde Čapalije u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu i u tom periodu ostvarila je niz odličnih plasmana na natjecanjima učenika klavira ('Daleki akordi', HDGPP, 'Zlatko Grgošević'). Diplomirala je u Zagrebu na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Vladimira Krpana. Tijekom studija se posebno ističu nastupi na nekoliko koncerata ciklusa Virtuoso u HGZ-u i nastupi u Ljubljani kao članica klavirskog dua. Svoje glazbeno obrazovanje usavršava na brojnim seminarima kod priznatih svjetskih pedagoga kao što su A. Valdma, Đ. Tikvica, V. Krpan, E. Indjic, K. Bogino, D. Nkaoua i P. Eicher. Od 2009. godine radi u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu kao profesor klavira te je službeni korepetitor za puhače i solo pjevače. Aktivni je sudionik brojnim komornim skupinama te je vjeran korepetitor brojnim gostujućim solistima dalmatinskog područja.

Vaša reakcija na temu