Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com TUŽNA VIJEST Noćas je umro Jean Jacques Roskam, Vrgorac ga je znao kao Crnog Matu

TUŽNA VIJEST Noćas je umro Jean Jacques Roskam, Vrgorac ga je znao kao Crnog Matu

Bio je najpoznatiji tamnoputu roker bivše Jugoslavije, bivši hrvatski branitelj, humanitarac...

Jean Jacques Roskam zvani Crni Mate umro je noćas u 66. godini života u Vrgorcu. Bio je izvrstan je gitarist, najpoznatiji tamnoputi roker bivše Jugoslavije, umjetničkog imena Jack, bivši hrvatski branitelj, humanitarac, a u zadnje vrijeme i turistički vodič.

Rođen je u Kongu, službeno je bio Belgijac, no kada bi govorio o Hrvatskoj, uvijek bi kazao 'mi' ili 'naše'. Hrvatsku je zavolio zbog Vrgorčanke Neli.

Početak Domovinskog rata Jackovu obitelj zatekao je u Belgiji. No Jack nije mogao ostaviti prijatelje iz Dalmacije. Vratio se u Vrgorac po gitaru, a na rame stavio kalašnjikov.

- Nisam mogao uzeti stvari i otići. Odjenuo sam uniformu i ostao braniti Hrvatsku - kazao je u jednom intervjuu za 24 sata

Srpski mediji su ga tad prozvali 'crni ustaša', nakon čega je znao da mu tamo nema povratka. Frontu je zamijenio humanitarnim radom spašavajući izbjeglice iz ratom poharane Bosne.

Vaša reakcija na temu