Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Igor Emil Horvat Udruga za sindrom Down 21 Split predstavila zanimljiv kalendar za iduću godinu

Udruga za sindrom Down 21 Split predstavila zanimljiv kalendar za iduću godinu

Kalendar ima dvojaku namjenu, pokazati svima da su djeca s Downovim sindromom ravnopravni članovi društva i prihodom od donacija za kalendar pomoći rad udruge

Splitska Udruga za sindrom Down 21 predstavila je danas kalendar za 2020. godinu na kojem članovi poziraju u društvu poznatih osoba. Kalendar ima dvojaku namjenu, pokazati svima da su djeca s Downovim sindromom ravnopravni članovi društva i prihodom od donacija za kalendar pomoći rad udruge. Štićenici udruge pozirali su na raznim lokacijama u gradu.

- Naravno da mi je drago vidjet fotografiju u kalendaru, pa to mi laska, bilo mi je lijepo i ja fotografiram . ne znam sto mi je bolje bilo fotografirati ili biti model - rekla je Stela Matulić.

- Ja sam s fotografirao na stadionu na Poljudu s Mirtom Šurjak. Bilo mi je super - rekao je Luka Bučević dok se Filip fotografirao na konju.

-  Stvarno sam uživao na snimanju. Volim konje jako - kaza je Filip.

- Kalendar je samo posljedica fotografija koje smo napravili da pokažemo da  su ova djeca sa sindromom down u društvu u kojem jesu. Stoga je i moto ove kampanje 'I mi smo s vama' - rekao je predsjednik udruge Davor Bučević.

Ideju da se ovako ova djeca uključe u društvo i pokažu da oni mogu sve dao je novinar koji im je kreirao i odjeću te osmislio teme za svaki mjesec.

- Ja sam želio tako pokazati da oni mogu sve što možemo i mi i to je zapravo ta priča koja se krije iza kalendara, stavio sam ih u nekakav svakodnevni život, a opet je tu i ta odjeća kao neka poveznica kroz to sve skupa. Bila je izuzetna cast raditi s tim anđelima, naučio sam u ovih mjesec i pol koliko je sve skupa trajalo od njih puno toga o životu. Točnije naučio sam da trebamo uvijek imati dio djeteta u sebi - rekao je Šime Kovačević.

Sve je  ovjekovječio modni fotograf Igor Emil Horvat.

- Ovo je bio poseban izazov, ali i veliko veselje, radili smo s malim anđelima, uživao sam u cijelom procesu. Mirta Šurjak, Nensi Ocešić, Dora Vlajić, Vice Parlov, bračni kuharski par Sandra i Dane Tahirović, članice splitske udruge Flamenco, ravnatelj splitske obrtničke škole Davor Kulić, arhitekt Dražen Pejković s punim srcem ljubavi odazvali su se ovom projektu te pozirali - rekao je.

Za vizualni identitet ovog kalendara pobrinula se direktorica vizualnog identiteta brenda no7bysime kovacevic Maja Marija Vlajković. Nastanku kalendara pridonijeli su i škola jahanja Equinos te moto klub Fjaka, a s obzirom na to da su svi u manekenskom poslu izrazito uživali, nešto slično najavljuju i dogodine.

Vaša reakcija na temu