Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO SENZACIJA ZA ONE KOJI VOLE SPLIT Pogledajte kako je grad izgledao 1940. godine

VIDEO SENZACIJA ZA ONE KOJI VOLE SPLIT Pogledajte kako je grad izgledao 1940. godine

Zanimljiva snimka se pojavila na društvenim mrežama

Ivica Profaca je objavio kratku video snimku Splita snimljenu najvjerojatnije 1940. godine. Ovaj novinar i turistički vodič nam je rekao da je svojedobno ovu snimku, trajanja nešto manje od tri minute, podijelio na Facebook stranici 'Split kroz povijest', a ne sjeća se kako je došao do nje.

- Da je u pitanju 1940., eventualno 1939. godina, može se zaključiti po zgradama, Banovina se recimo dovršava. Na snimci se vidi brod koji je potonuo od mine 1941. godine - rekao nam je Profaca.

Kako se u filmu svako malo vidi ista žena, pretpostavlja da se radi o turistima koji su posjetili grad pod Marjanom prije više od 80 godina.

Vaša reakcija na temu