Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zvjezdano selo Mosor ZVJEZDANO SELO MOSOR Na Bačvicama organizirali promatranje Mjeseca i planeta

ZVJEZDANO SELO MOSOR Na Bačvicama organizirali promatranje Mjeseca i planeta

Više od 150 građana promatralo je nebeske objekte

Unatoč slaboj naoblaci, sinoć je udruga Zvjezdano selo Mosor s istočnog ulaza na Bačvice provela javno astronomsko promatranje nekoliko svemirskih objekata. 

'Korištena su dva teleskopa i jedan manji dalekozor, a promatrani su Mjesec, Jupiter i Saturn. Prva dva od tih tijela su bila vidljiva za cijelog promatranja, dok se puno bljeđi Saturn ukazao kroz oblake tek u posljednjih pola sata programa', kažu organizatori.

U nešto više od dva sata koliko je opservacija trajala, kroz okulare instrumenata je pogled bacilo više od 150 znatiželjnih građana. Tajnik Udruge Tomislav Nikolić je organizirao promatranje, vodio ga je astronom-animator Zoran Knez, a u svemu su asistirali članovi udruge Paula Brčić, Zoran Brčić i Luka Jerčić.

Vaša reakcija na temu