Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Sinj HDZ SINJ Grad nam sliči na Napulj, a Čistoća poskupila uslugu odvoza otpada

HDZ SINJ Grad nam sliči na Napulj, a Čistoća poskupila uslugu odvoza otpada

'Jedino što Miro Bulj nudi je prebacivanje tereta svojih pogrešnih i štetnih odluka na leđa građana Sinja'

Stipe Perić iz sinjskog HDZ-a kaže kako je nova 2024. godina donijela građanima Sinja novi harač i čestitku gradonačelnika Mira Bulja. Napominje kako se radi o poskupljenju usluge odvoza otpada za dvadesetak posto za građane, dok je poduzetnike poskupljenje još veče.

'Sve donedavno iz oporbenih klupa, Miro Bulj ovakve poteze oštro je osuđivao te isticao kako Gradska vlast pod krinkom razvoja svoju nesposobnost naplaćuje haračem preko grbače građana i da se radi o udarcu po džepovima građana koji je neprihvatljiv i krajnje socijalno neosjetljiv. Njegove riječi kao da su ga dočekale, pa danas na vlasti pokazuje svu bezidejnost i neznanje u upravljanju gradom i njegovim sustavom', poručuje Perić. 

On smatra da je takva politika dovela je Grad i gradske tvrtke na aparate i pred izdisaj.

'Jedino što Miro Bulj nudi je prebacivanje tereta svojih pogrešnih i štetnih odluka na leđa građana Sinja. Prije nekoliko mjeseci Čistoća je bila blokirana, a unatoč trudu i zalaganju debelo potplaćenih radnika koji sve češće napuštaju tvrtku - smeće se neredovito prikuplja, a Grad i gradska naselja nam sliče na Napulj. Unatoč ovom značajnom poskupljenju usluga i udaru na standard građana, tvrtka Čistoća d.o.o., Sinj je prije neki dan ponovno završila s blokiranim računom te se već sad 'između redaka' najavljuju nova poskupljenja, koja trebaju pokriti sve pogrešne odluke gradonačelnika Mira Bulja', navodi Perić.

Kaže i kako sanacija Mojanke stoji na mjestu, a brdo smeća iznad glave Brnažana i Turjačana samo raste.

'Miro Bulj i njegov koalicijski partner sinjski SDP, već nekoliko puta su odbili prijedlog HDZ-a za isplatom naknade stanovnicima Turjaka i Brnaza zbog umanjene kakvoće življenja u blizini Mojanke, a kojima se doslovno smeće kupi ispred kuća, a odlaže iznad kuća. Umjesto naknade na ime obeštećenja, i njima je Miro Bulj isporučio novi harač i poskupljenje odvoza smeća. Sramotno!', zaključio je Perić.

Vaša reakcija na temu