Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Isključite ovaj mali kućanski uređaj preko noći i račun za struju će se prepoloviti

Isključite ovaj mali kućanski uređaj preko noći i račun za struju će se prepoloviti

Električar otkrio tajnu

Kad je riječ o plaćanju računa, onaj za struju uvijek je najveći i najzabrinjavajući, a mnogi se kunu kako ih uvijek iznenadi cifra koju vide na računu. No, mnogi se isto tako kunu da ako imate enormnu potrošnju, možete ostvariti i velike uštede. Na razne načine.

Kada razmišljate o stvarima koje troše puno električne energije u vašem kućanstvu, vjerojatno vam ne pada na pamet skromni usmjerivač za spajanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog cijeli dan, trošit će znatno više električne energije, piše Krstarica.

Stoga biste trebali obratiti pozornost na energetsku učinkovitost routera prije nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stand-by modu.

Njemačka savezna agencija za zaštitu okoliša (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se router ne može isključiti jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to slučaj, savjet je da nabavite router koji ima mogućnost barem isključivanja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi.

Internet router ne troši više struje od hladnjaka ili drugih uređaja, no opet bi ga bilo poželjno isključiti kada nije u uporabi.

Vaša reakcija na temu