Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Matija Habljak/PIXELL Kampanja Čistoće Split 'Odvoji, lako je' na Danima komunikacija osvojila brojna domaća i regionalna priznanja

Kampanja Čistoće Split 'Odvoji, lako je' na Danima komunikacija osvojila brojna domaća i regionalna priznanja

'Za cilj je imala informirati građane o novom sustavu odvajanja otpada u polupodzemne spremnike'

'Iznimno nam je drago što smo uspjeli popularizirati društveno važnu temu odvajanja otpada na zabavan i edukativan način primjeren svim dobnim skupinama. Zadatak nije bio lagan, ali video spot, koji smo radili u suradnji sa splitskim reperom Vojkom V, postao je hit i izvan Splita te nacionalna vijest. BalCannes je tradicionalno najjače regionalno marketinško natjecanje te smo jako ponosni na čak dva srebra koje je 'Odvoji, lako je' osvojio, a nagrade IdejaX i MIXX potvrđuju da je našu kampanju vidjela i prihvatila čitava Hrvatska. Zahvaljujemo stručnim žirijima te čestitamo drugim dobitnicima s odličnim kampanjama iz Hrvatske i regije', izjavio je direktor CTA komunikacija Petar Tanta povodom dodjela nagrada koje su se održale proteklog vikenda u Rovinju u sklopu konferencije Dani komunikacija.

Dva srebrna BalCannesa kampanja je osvojila u kategorijama Positive Change Mosaic: Green Impact te u kategoriji Market Mosaic: Miscellaneous. IdejaX 'Odvoji, lako je' nagradila je srebrnom statuom u kategoriji Best of Positive Change: Priroda. Kampanja se posebno istaknula i kao glavni dobitnik MIXX-a u kategoriji Cross-Media Integration Campaign, koja nagrađuje projekte koji uspješno kombiniraju online i offline medije u neodvojivu cjelinu kako bi se ostvario zadani cilj.

'Odvoji, lako je' informativna je kampanja koja je za cilj imala informirati građane o novom sustavu odvajanja otpada u polupodzemne spremnike u gradu Splitu. Iako je spot Odvoji, razdvoji tek dio sadržaja cijele kampanje, zbog pozitivnih reakcija korisnika, likovi iz spota postali su dio splitske grafiterske scene u Vukovarskoj ulici, a autentičan sadržaj prepoznali su i stručnjaci na festivalu Greencajtu. Cijela integrirana kampanja istaknula se originalnom idejom i provedbom, koja povezuje njezine online i offline segmente, što možete vidjeti u jednoj od videoprijavnica na linku.

Na nagrađenom sadržaju, prema konceptu i strategiji CTA tima u sastavu Nina Sivić-Cug, Lara Paša, Ana-Marija Crnica Živković, Hana Kajari, Marin Zdelar, Petar Tanta i Gordan Turković, na tekstu i glazbi radio je Vojko V, animaciju je napravila Sara Bernat, dizajn 2Dizajnera, dok su kamera i produkcija djelo DD Video Laba. Video spot može se pogledati na linku: https://bit.ly/vojko-v-odvoji-razdvoji.

BalCannes je regionalno natjecanje koje nagrađuje najbolje marketinške kampanje, omogućavajući da se agencije iskažu svojim najboljim projektima pred čitavom strukovnom zajednicom - koja prelazi nacionalne granice i uključuje regiju.

IdejaX nacionalno je natjecanje u kreativnosti koje nagrađuje najoriginalnije i jedinstvene ideje koje pomiču granice. Organizirana je pod okriljem Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA!-e).

MIXX Awards Croatia natjecanje je za najbolje u digitalnom marketingu i komunikacijama u Hrvatskoj. Kriteriji za odabir najboljih uključuju kreativnost, strategiju, izvedbu i korištenje medija te postignute rezultate, a na temelju njih žiri odabire pobjednike, nositelje prestižnih statua MIXX Awards Croatia 2024.

Vaša reakcija na temu