Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook (Antonio Kuzmanić) Kuzmanić: Uspješno smo završili postavljanje solarnih panela na 14 objekata

Kuzmanić: Uspješno smo završili postavljanje solarnih panela na 14 objekata

U okviru projekta SuSTainable

Splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić na društvenim mrežama je podijelio napredak projekta SuSTainable.

'Uspješno smo završili postavljanje solarnih panela na 14 objekata u okviru našeg ekološkog projekta SuSTainable. 

Evo gdje smo sve bili aktivni:

• Osnovne škole Visoka, Ravne njive, Lokve Gripe, Mejaši, Žrnovnica, Brda, Pujanke, Stobreč i Kamen – Šine

• Dječji vrtići More, Žnjan - Pazigrad, Mala sirena, Ružmarin

• Dvorana KK Split 

Trenutno radimo na spajanju ovih elektrana na mrežu, a već smo potpisali Okvirni sporazum za nabavu opskrbe električnom energijom. Od 1. ožujka kreće prvi jednogodišnji ugovor za sve ove objekte na kojima  su instalirane fotonaponske elektrane i nakon čega slijedi izrada Aneksa ugovora i ishođenja potvrde o Trajnom pogonu, te ćemo oko 20. ožujka imati sve elektrane spojene u mrežu čime su ostvareni svi pokazatelji projekta SuSTainable.

Uz to, izradili smo projekt sanacije limenog krova na OŠ Kamen Šine, sanirali krovove tamo gdje je bilo potrebno, rekonstruirali glavne razvodne ormare i prilagodili ih za buduća proširenja fotonaponskih elektrana. 

85 posto ovog projekta financirali su Island, Lihtenštajn i Norveška preko financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora. 

Uskoro krećemo i u drugu fazu solarizacije, koja će obuhvatiti 31 objektom, s instaliranom snagom od gotovo 4 MW.

Ovo je tek početak našeg puta prema zelenijem i održivijem Splitu. Sa Split Parkingom kao agregatorom, distribuirat ćemo viškove energije na gradske ustanove i tvrtke i tako ostvariti značajne uštede. 

Sretan sam da se polako ostvaruje jedan od naših ciljeva, a to je da Split postane predvodnik zelene tranzicije i novih oblika energije!', napisao je.


Vaša reakcija na temu