Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Održana akcija čišćenja podmorja na području Marine Betina

Održana akcija čišćenja podmorja na području Marine Betina

Skupilo se svega, od starih guma, akumulatora pa do metalnih kolica iz supermarketa

Akcija čišćenja podmorja područja Marine Betina održana je u subotu. Inicirana je od same marine, a organizirala je udruga Argonauta. Skupilo se 30-ak ronioca, domaćih iz RK Murter-Kornati kao i iz Varaždina i to iz KPA Drava i JVP Varaždin, koji su ujedno i obučeni ronioci. Čistilo se na cijelom području Marine Betina, a roniocima su pomogli i volonteri na kopnu.

Skupilo se svega, od starih guma, akumulatora pa do metalnih kolica iz supermarketa, a sveukupno oko četiri kubičnih metara otpada koji je pravilno zbrinulo lokalno komunalno poduzeće Ježinac d.o.o.

- Ova je akcija bila i dijelom veće akcije naziva Rezolucija zemlja, koja već treću godinu mobilizira volontere diljem Hrvatske kako bi čistili okoliš i podizali svijest o važnosti ekološke odgovornosti. U subotu je tako u svega dva sata akcije zajednički prikupljeno više od 40 tona otpada, što jasno pokazuje koliko je problem zagađenja prisutan - naveli su iz udruge.

Vaša reakcija na temu