Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PREDAVANJE U MAKARSKOJ Naučite nešto o starim autohtonim dalmatinskim sortama voćaka

PREDAVANJE U MAKARSKOJ Naučite nešto o starim autohtonim dalmatinskim sortama voćaka

Održat će ga Marko Cvrlje

U Prezentacijskom centru 'Adrion - srce planine' u Makarskoj će se u četvrtak u 11 sati održati predavanje 'Stare i autohtone dalmatinske sorte voćaka'.

Tradicionalne, stare sorte voća važan su dio bioraznolikosti, ruralnih krajobraza, lokalne poljoprivrede i kulturne baštine.

U Dalmaciji postoje brojne sorte koje zaslužuju očuvanje, popularizaciju te dodatnu pažnju struke i lokalnog stanovništva.

'Kroz ovo predavanje upoznati ćete neke od tih sorti, naučiti zašto su važne te što možemo učiniti kako bi sačuvali ove vrijedne prirodne resurse, a o tome će pričati Marko Cvrlje iz udruge Permakultura Dalmacija', poručuju iz udruge.

Predavanje, koje je besplatno i otvoreno za javnost, provodi udruga Permakultura Dalmacija u suradnji sa Parkom prirode Biokovo u sklopu projekta VERA - 'Sustainable agricultural models for biodiversity preservation'.

Projekt VERA - 'Sustainable agricultural models for biodiversity preservation' financiran je u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska te je sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH.

Projektni partneri su Permakultura Dalmacija, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, botanički konzervatorij 'I Giardini di Pomona' te Općina Larino kao vodeći partner.

Vaša reakcija na temu