Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Novo lice u Gradskom vijeću Splita umjesto Tihomira Galića

Novo lice u Gradskom vijeću Splita umjesto Tihomira Galića

Guido Piasevoli kaže da će naglasak staviti na Marjan, prostorno uređenje, kulturu...

Guido Piasevoli, novi je gradski vijećnik splitskog Mosta koji će zamijeniti dosadašnjeg vijećnika Tihomira Galića

'Ovaj ekolog i biolog bogatog stručnog iskustva aktivan je u lokalnoj zajednici, a politikom se bavi, kako sam kaže, od 80-ih', poručuju iz Mosta. 

Guido Piasevoli rođen je 1959. godine u Splitu. Diplomirao je biologiju na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu. Nakon diplome vraća se u rodni grad gdje je radio kao kustos Prirodoslovnog muzeja u Splitu, a zatim od 1996. godine u novonastaloj Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode kao ravnatelj, stručni voditelj i viši savjetnik.

Fokus njegova rada bit će, ističe, na svim temama važnim za Grad Split na kojima se mora početi sustavnije raditi. 

'Već desetljećima se bavim temama vezanim uz ekologiju pa ću u Gradskom vijeću naglasak svakako staviti na Marjan, prostorno uređenje, kulturu Grada, ali i rad gradske uprave. Kao član Mosta trudit ću se biti jasan i konkretan glas svoje stranke, a uz stručni tim mladih ljudi naše splitske podružnice, znam da ćemo aktivno pridonijeti razvoju našeg grada', poručio je Piasevoli. 

Novi Mostov gradski vijećnik prošle godine izdao je povijesni roman 'Sretan Božić, Dixie', aktivan je kvizaš još od mladosti, višegodišnji dobrovoljni davatelj krvi i član katoličke udruge Emanuel. Split želi učiniti boljim mjestom za život, kako za mlade obitelji, tako i za sve one koji se svakodnevno suočavaju s različitim izazovima. 

'Prostora za aktivan rad i nove prijedloge temeljene na pravilima struke definitivno ima i svoj ću rad u Gradskom vijeću temeljiti upravo na tome, stručnim mišljenjima, ali i stvarnim problemima s kojima se građani suočavaju te biti njihov glas u ovom sazivu Vijeća', zaključio je Piasevoli i dodao kako mu je upravo Mostov gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, uzor u upravljanju gradom te kako se trudom i proaktivnim rješenjima može puno učiniti za lokalnu sredinu. 

Vaša reakcija na temu