Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PROSVJED Vlasnici zemljišta na Marjanu u četvrtak dolaze pred Banovinu

PROSVJED Vlasnici zemljišta na Marjanu u četvrtak dolaze pred Banovinu

Kažu kako su ga namjerno organizirali van radnog vremena gradske uprave

Vlasnici zemljišta na Marjanu za četvrtak najavljuju prosvjed protiv Odluke o ograničenju prometa u PŠ Marjan. Okupit će se u 17 sati ispred Banovine. Naveli su ciljeve prosvjeda.

'Tražimo od Gradskog vijeća Grada Splita da na sljedećoj sjednici poništi spornu Odluku. Tražimo da Ministarstvo unutarnjih poslova napravi žuran nadzor nad zakonitošću sporne Odluke i što prije se očituje o svojim nalazima.

Tražimo da Ministarstvo unutarnjih poslova uskrati Javnoj ustanovi za upravljanje Park- šumom Marjan ikakvo pravo nadzora nad odvijanjem prometa na svim nerazvrstanim cestama u obuhvatu Park-šume Marjan. Tražimo od Ministarstva unutarnjih poslova da vlasnicima osigura nesmetano odvijanje prometa u dijelu Meštrovićevog šetališta i svih njegovih pristupnih putova, Marjanskog puta te Marangunićevog šetališta, a pri eventualnom uvođenju bilo kakvih ograničenja tražimo od MUP-a i Grada da postupe prema zakonu', poručili su.

Tvrde kako će se ovom odlukom značajno ograničiti te potpuno onemogućiti promet građanima Splita te dijelu vlasnika zemljišta na nerazvrstanim cestama na području Park-šume Marjan u Splitu bez valjanog pravnog temelja.

'Kulminacija nezakonitog djelovanja Puljkove administracije je donošenje ove sporne Odluke koja je usmjerena isključivo protiv vlasnika 55 hektara privatnog poljoprivrednog zemljišta na južnim padinama Marjana. Mirni prosvjed namjerno je organiziran van radnog vremena gradske uprave jer za gradonačelnika Ivicu Puljka žitelji Marjana nisu građani. Opetovano nam se krše ustavom zagarantirana vlasnička prava, a sve bez uporišta u zakonu.

Temelj svog djelovanja Puljkova klika nalazi u politici takozvane zaštite Marjana kojim planira na leđima vlastitih građana zarađivati bodove u svojoj predizbornoj kampanji. Međutim, prvi problem je taj što je četvrtina Park- šume Marjan u privatnom vlasništvu. Drugi problem je što tih 55 hektara nije šumsko već poljoprivredno zemljište. Treći problem je što za aktualnu gradsku vlast hrvatski Ustav i zakoni i građanska prava ne znače ništa.

E, pa u četvrtak ćemo gradonačelnika Puljka i njegovu administraciju u mirnom prosvjedu podsjetiti kako u demokratskom društvu nema mjesta političkoj samovolji', zaključili su.

Vaša reakcija na temu