Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka SRIJEDA Hajdukov dan na Sveučilištu u Splitu
Pedeset godina Sveučilišta u Splitu Piše: Dalmatinski portal

SRIJEDA Hajdukov dan na Sveučilištu u Splitu

Navečer je predviđena i zabava u studentskom restoranu Kampus

Srijeda, 23. listopada na Sveučilištu u Splitu je Hajdukov dan - Hajduk University Day. Održat će se u organizaciji Sveučilišta i HNK Hajduk, a povodom 50. obljetnice našeg Sveučilišta.

'Ovim događanjem naglašava se međusobna povezanost i isprepletenost akademske zajednice i najvećeg hrvatskog nogometnog kluba Hajduka od njegovih začetaka 1911. godine kada su splitski studenti, tada na studiju u Pragu osnovali klub, pa sve do danas stotinjak godina poslije kada splitski studenti na splitskom kampusu svakodnevno prolaze pored murve nastale znanstvenom metodom kloniranja legendarne stare murve sa Starog placa', poručuju organizatori.

Svečano otvorenje Hajduk University Day održat će se u srijedu s početkom u 11 sati u Sveučilišnoj galeriji, kada će biti upriličena panel diskusija Erasmus prije Erasmusa. Uvodno će se okupljenima obratiti rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić i predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Bilić.

Panel će moderirati prof. dr. sc. Nikola Koceić – Bilan, prorektor Sveučilišta u Splitu za nastavu, studente i poslovanje i bivši dopredsjednik Nadzornog odbora Hajduka, a sudionici su:
 prof.dr.sc. Marko Trogrlić s FFST-a – o kontekstu osnivanja Hajduka te povijesnoj pozadini odlaska osnivača na studij u Pragu
doc. dr. sc. Nikola Marangunić s PMF-a – o važnosti mobilnosti za pojedinca i društvo kojem pripada te o integrativnom i identifikacijskom fenomenu Hajduka koji među ljudima briše vjerske, političke razlike…
doc. dr. sc. Katerina Helisova s Tehničkog sveučilišta u Pragu – docentica sa sveučilišta na kojem su studirali osnivači Hajduka, a koja je povezana sa Dalmacijom i Splitom te je provela studijsku godinu na splitskom sveučilištu i tečno govori hrvatski jezik.

Ivan Dropuljić, student Sveučilišta u Splitu – aktivno prati Hajduka na navijačkoj tribini i na gostovanjima Ante Grčić, pedagog HNK Hajduk – o svojim iskustvima rada s mladim igračima koji dolaze u Hajdukovu akademiju a stranci su.

Tijekom čitavog dana odvijat će se niz različitih događanja na kampusu: nakon panela Erasmus prije Erasmusa, u poslijepodnevnim satima odvijat će se cageball turnir  na Kampusu (od 14 sati), Hajdučki pub-kviz u caffe baru Tinel (18 do 20 sati), u 19.30 glazbeni nastup  Justin's  Johnson uz plesnu točku kojom će se promovirati nova koledž kolekcije Hajduka.

Na kraju večeri održat će se velika Hajdukova zabava u studentskom restoranu Kampus (s početkom u 20 sati), a sve uz sudjelovanje predstavnika i igrača Hajduka.

Vaša reakcija na temu