Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kaštelanska dogradonačelnica primila mažoretkinje, iz Nizozemske su se vratile s tri odličja

Kaštelanska dogradonačelnica primila mažoretkinje, iz Nizozemske su se vratile s tri odličja

Nastupile su na Europskom prvenstvu

Kaštelanske mažoretkinje vratile su se s Europskog prvenstva, održanog u nizozemskom Eindhovenu s tri sjajne medalje: zlatnom, srebrnom i brončanom. Ovaj uspjeh bio je povod za prijem u Gradskoj upravi, gdje su im na podvigu u ime Grada čestitale dogradonačelnica Jadranka Matok-Bosančić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Antonia Kljaić. Djevojke su stigle u pratnji predsjednice kluba Draške Krajine, trenerice i potpredsjednice Alene Rako te trenerica Ivone Bašić i Matee Bralić.

Paradna grupa kadetkinja osvojila je zlatnu medalju, juniorke za tradicionalni mažoret ples srebrnu, dok je u kategoriji seniorki, Annabela Marjanović za solo točku s rekvizitima osvojila broncu, a također seniorka, Andrea Šalov u solo nastupu s rekvizitima završila je na sedmom mjestu.

'Kao što smo i očekivali naše mažoretkinje vratile su se s medaljama, pokazale su još jednom koliko su uspješne i koliko su ponos našeg grada. Mene posebno svaki put oduševljavaju njihovi nastupi na našim manifestacijama jer ih stvarno obogaćuju i promiču ime Kaštela ne samo u Hrvatskoj nego u svijetu, a ovaj put u Europi. Pokazale su da se trud, volja i znanje isplate, s ovim uspjesima na međunarodnim natjecanjima one su stvarno vrh i ponos', kazala je  Matok-Bosančić te dodala kako će Grad i dalje podržavate mažoretkinje kao i ostale sportaše te im nastaviti biti servis i podrška.

Pročelnica Kljaić pohvalila je djevojke zbog njihovog truda i rada te uspješnog balansiranja školskih i sportskih obveza te naglasila kako je uvijek užitak gledati njihove nastupe, kako iskusnijih mažoretkinja tako i onih najmanjih koje tek kreću u taj svijet.

Kroz razgovor se spomenula i činjenica kako uz zapažene i nagrađivane koreografije, Kaštelanske mažoretkinje plijene pažnju i s upečatljivim uniformama te i tako odskaču od prosjeka, a predsjednica Draška je kazala kako su se elementi nekih ranijih koreografija, trenerice Ivone, mogli vidjeti i kod drugih grupa, što itekako svjedoči o kvaliteti i kreativnosti.

'Prije svega zahvaljujem Gradu na podršci i prije samog puta te na ovom prijemu. Sudjelovalo je oko 1200 natjecatelja iz 15 zemalja. Mi smo na prvenstvu sudjelovali s četiri koreografije, dvije solističke točke i dvije grupne koreografije predstavljajući Hrvatsku, a to smo izborili pobjedom na državnom natjecanju koje se održalo u Krapini. Sretni smo i zadovoljni jer je ostvaren uspjeh koji smo priželjkivali. Trenutno imamo oko 120 aktivnih članica, kažem aktivnih jer su to cure koje u pravilu sudjeluju u natjecanjima u rasponu od onih najmanjih minima, kadeta, juniora i seniora', kazala je predsjednica Draška te dodala kako uvijek, gdje god nastupale, s ponosom promiču ime Kaštela.

U klubu se uz mažoret ples trenira i twirling te se i na tom polju ostvaraju zapaženi rezultati. Dojmove s natjecanja podijelila je i Jelena Milan koja je sa svojom skupinom osvojila srebro.

'Natjecanje je trajalo četiri dana, ujedno je ovo bilo i moje četvrto Europsko prvenstvo. Bilo je jako lijepo, dobro smo se zabavile, a u jako teškoj konkurenciji između 11 država, osvojile smo drugo mjesto tako da je to stvarno jako dobar plasman. U mažoret plesu sam 14 godina, a sve je počelo kad sam kao mala šetala s mamom po rivi i vidjela mažoretkinje, svidjele su mi se pa sam došla na trening i ostala do danas', rekla je maturantica Jelena koja uz školske obveze i dalje neumorno trenira.

Za kraj druženja i razgovora, dogradonačelnica je predsjednici uručila vaučer s novčanom potporom kao poticaj za daljnji nastavak njihovog uspješnog djelovanja.

Vaša reakcija na temu