Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Aline Ponce from Pixabay 'Zlatni' savjeti za kuhanje tjestenine

'Zlatni' savjeti za kuhanje tjestenine

Dodajete li ulje? Ne biste trebali

Ako želite da vam tjestenina ispadne savršeno, slijedite nekoliko jednostavnih, ali važnih savjeta.

Nisu sve tjestenine jednake. Probajte ih nekoliko od nekoliko proizvođača kako biste pronašli onu koja vam najviše odgovara.

Tjestenina je 'razigrana' - potreban joj je prostor za slobodno kretanje. Jedna je od najvećih grešaka koju možete napraviti da je stavite u premali lonac. Za pola kilograma najbolje je uzeti lonac od najmanje četiri litra. Neće vam trebati poklopac, jer se kuha nepokrivena.

Također, mora se kuhati u dosta vode kako se ne bi zalijepila za dno lonca.

S obzirom na to da je neslana, treba je posoliti. Najbolji je način da se sol ravnomjerno rasporedi dodavanje soli upravo u vodu u kojoj se kuha, piše Danas.rs

Prije nego što je stavite u vodu, ona mora potpuno proključati. Mjehurići se ne bi trebali slegnuti ako promiješate vodu. Nakon dodavanja tjestenine, promiješajte je da se ne zalijepi i pojačajte temperaturu da ponovno što prije proključa. 

Slijedi povremeno miješanje tjestenine. Tri do četiri puta za oko 10 minuta bit će dovoljno.

Posljednji savjet, ali ne i najmanje važan jest - ne dodavanje ulja. Ako se pridržavate uputstava, tjestenina se neće lijepiti. Dodavanje ulja samo će je podebljati, pa se umak posle neće dobro sljubiti. 

Vaša reakcija na temu