Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay GR8 Coffee Festival: Zagreb postaje epicentar susreta obožavatelja kave po uzoru na svjetske metropole

GR8 Coffee Festival: Zagreb postaje epicentar susreta obožavatelja kave po uzoru na svjetske metropole

Od 23. do 25. svibnja

GR8 Coffee Festival, od 23. do 25. svibnja 2024. godine, pretvorit će Zagreb u ultimativno mjesto susreta obožavatelja kave. Po uzoru na svjetske metropole, u Paviljon 9 Zagrebačkog velesajma stiže nam pravi festival kave, kakav se dugo čekao na ovim prostorima.

GR8, znakovitog izgovora [Greit], Coffee Festival okupit će zaljubljenike i profesionalce oko 'šalice' tog uzvišenog napitka, iza kojeg stoje kultura, inovacija, tehnologija, strast, druženje i povezivanje. Uz kavu, kušat će se i istraživati i najfiniji čajevi, čokolade, žestice i craft piva.

'Dugi niz godina pratim svjetsku zajednicu visokih profesionalaca i strastvenih zaljubljenika u kavu. Svjesna da našoj regiji nedostaje visokoprofilno događanje, odlučila sam pokrenuti Festival. GR8 Coffee više je od festivala, to je platforma koja će pružiti mogućnost da se struka sustavno razvija, i gdje ljubitelji kave iz prve ruke mogu dobiti najnovija saznanja kako učiniti ovaj najdugovječniji napitak vrhunskim', poručila je Silvana Fanjek, direktorica GR8 Coffee Festivala koja broji više od 25 godina iskustva u industriji kave, i to na liderskim pozicijama. Smatram da i Zagreb, kulturološki i turistički, apsolutno zaslužuje biti pozicioniran na svjetskoj coffee mapi događanja uz najveća svjetska događanja industrije, dodala je Fanjek.

Tri dana nevjerojatnog senzornog putovanja

Tri dana posjetitelji će uživati u vibrantnoj atmosferi i nevjerojatnom senzornom putovanju, otkrivajući nove mirise i okuse uz bogat sadržaj; niz degustacija, praktične radionice, Latte Art Show za neponovljiv vizualni užitak koji se ne propušta, a Coffee Cocktail Show preporučuje se za the extra kick. Cooking Show by chef David Skoko osigurat će neodoljiv gourmet doživljaj i istinski spektakl za vaše nepce s menijima na bazi, naravno, kave.

Napeti Barista Challenge Show osigurat će aromatičan i dramatičan doživljaj tijekom kojeg će vrsni baristi pokazati svoje vještine. Cijelo natjecanje, uz publiku, pratit će i ocjenjivački žiri s međunarodno priznatim SCA (Specialty Coffee Association) diplomama u sastavu Domagoj Trusić, certificirani trener i poznati hrvatski barista, Zoran Trkulja, barista trener i Ivan Životić, stručnjak za kavu i razvoj poslovanja.

Posjetiteljima željnim intimno intenzivnog druženja s omiljenim im napitkom, ekskluzivne cupping radionice osigurat će fantastičan senzorni doživljaj. Očekuje ih, između ostaloga Specialty coffee cupping kao i cupping čaja tijekom kojih će uroniti u dubine aroma i okusa kao pravi connoisseur, a broj mjesta je ograničen.

Neovisno jeste li strastveni zaljubljenik u kavu, elitist, coffee snob ili tek krećete u avanturu intenzivnijeg istraživanja svijeta kave, na GR8 Coffee Festivalu doći ćete na svoje. Pijete li samo Jamaicu Blue Mountain? Kratki espresso i nikako drugačije? Ili imate doma svu artiljeriju od džezve, preko moke do chemexa? A možda samo volite energiju koja vas ujutro pokrene nakon što brzinski popijte kavu s nogu. Kojem god timu pripadate, na Festivalu ćete naći svoje partners in charm. Skromnost nam nije u planu, napravit ćemo spektakl kakav kava zaslužuje, poručuje organizacijski tim.

Gosti Festivala - počasna zemlja gost Kraljevina Maroko

Uz predavanja, radionice, senzorne spektakle i napeta tematska natjecanja, organizatori su pripremili niz iznenađenja. Tijekom tri dana bogatog sadržaja nastupit će stručnjaci iz zemlje i inozemstva, a počasna zemlja-gost Festivala je Kraljevina Maroko. Posjetitelji će upoznati Maroko iz jednog sasvim drugačijeg kuta, kroz jedinstvenu ceremoniju pripreme zelenog čaja s mentom te će uživati u slatkim delicijama i datuljama.

Iz Beograda dolazi Bojan Đorđević, poznatiji kao Mr. Coffee, apsolutni fanatik kave koji živi i sanja kavu. Ovaj Guinnessov rekorder, koji je 24 sata neprekidno pripremao espresso, na festivalu će stvarati umjetnička djela koristeći espresso kavu kao osnovni alat. Šuška se da će slikati Hrvatsku nogometnu reprezentaciju kako bi im espresso dao dodatni kick za nastup na Europskom nogometnom prvenstvu. Osim što je coffee fanatik i slikar espresso art tehnikom, Bojan Mr. Coffee je i sportski novinar te barista. Autor je knjige 'Moje nijanse kafe'.

Održivost - nulta točka djelovanja Festivala

'Sada možemo reći, i to nije sve. Naime, gotovo je nemoguće sažeti iznimno bogat festivalski program u jednom predstavljanju. No, prije kraja bitno je istaknuti kako će Festival posebnu pažnju posvetiti održivosti jer je to nulta točka djelovanja Festivala. To potvrđuje i činjenica da u goste dolazi Lori Brnčić, vlasnica coffee shopa Filteraj, koja će posjetitelje educirati o kavi i na koji način potiče zero waste stil života. Ulaznice za GR8 Coffee Festival potražite na entrio.hr ili na gr8coffeefestival.com', zaključuju organizatori.

Vaša reakcija na temu