Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Iz Splita krenuo Wine Vip Event

Iz Splita krenuo Wine Vip Event

Riječ je o autentičnom događaju, s naglaskom na hrvatske lokalne proizvođače vrhunskih delicija

Započeo je ovogodišnji Wine Vip Event, s ciklus međunarodnih konferencija ugostiteljsko turističkih znalaca, koji se održava u kontinuitetu od 2017. godine u probranim gradovima diljem Hrvatske, a prvo mjesto održavanja bio je upravo Split iz kojeg je prije osam godina sve i krenulo, u organizaciji agencije Ricerca Mercato pod vodstvom Dantesa Begića.

Riječ je o autentičnom događaju, s naglaskom na hrvatske lokalne proizvođače vrhunskih delicija s mnoštvom stručnih degustacija, predavanja i edukativnih radionica za podizanje izvrsnosti struke, ali i druženje ugostiteljsko-turističkog sektora s proizvođačima i distributerima uz prezentaciju lokalne gastronomije.

Sudjelovanje na eventu je isključivo na pozivnicu, a dodatna posebnost je da se gostima omogućuje besplatan ulaz, brojne edukacije i predavanja, te stručne radionice (iznimka je Sake). 

Bogati program je 21. veljače godine upriličen u splitskom hotelu Amphora, a edukativni dio je otvoren panelom o kvaliteti enogastronomije Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske na kojem su gostovali direktorica TZG Splita Alijana Vukšić, pročelnica za turizam Matea Dorčić, zamjenik direktorice TZ SDŽ Joško Stella, ugostiteljski znalac i vlasnik restorana Zrno Soli iz Splita Ivica Vrdoljak, te poseban gost sommelierski prvak Austrije, Suvad Zlatić Suwi uz moderiranje novinarke Sandre Barčot

Uslijedila su za struku korisna predavanja o važnosti podizanja izvrsnosti usluge, mentorice i stručnjakinje za gostoljubivost Sanje Krmpotić pod nazivom Gostoljubivost – ključ budućnosti ugostiteljstva i turizma, te savjetnice i edukatorice za customer service, Svjetlane Ranek Franjul o moći emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Od voditeljice ključnih kupaca u Alexander Commercu, Ive Šetine, sudionici su imali priliku saznati sve što trebaju o najkvalitetnijim čašama, dok je Franckov barista, Zoran Trkulja demonstrirao alternativne metode pripreme kave. 

O bijelim vinima sa položaja Bomarchese i Ferné, Malvaziji i Chardonnayu, govorio je Antonio Degrassi iz istoimene vinarije, a poseban bonus ovogodišnjem programu bila je radionica o Sakeu – japanskom eliksiru života, pod vodstvom austrijskog sommelierskog prvaka Suvada Zlatića Suwija.

Program je zaključen druženjem s izlagačima, među kojim su od proizvođača bili: pršutana Perajica, Castrum ginovi,  mesnice Bođirković, Premium začini, Pepas savijače i brojni drugi, te vinarije Željko Pecotić Baran, Florijanović vina, vinarija Brid, Prelac vina, Ščurek vina, Guštin, Radgonske Gorice i druge vinske etikete.

Event je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, te Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, a uspješnoj realizaciji je pridonio i niz partnera: Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica grada Splita, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska turistička zajednica, Alexander Commmerce, Auto Hrvatska Renault i hotel Amphora.

Događaj je imao i humanitarnu notu, a prikupljena sredstva su namijenjena splitskom Sanusu - Udruzi roditelja djece oboljele i liječene od karcinoma. Kroz humanitarnu večeru i kroz donacije za čaše prikupljeno je nekoliko eura više od fantastičnih 3.900,00 eura.

Turneja se nastavlja prema Zadru, gdje će 22. veljače u hotelu A'mare biti održan idući event.

Vaša reakcija na temu