Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Čokoladna torta bez jaja

RECEPT Čokoladna torta bez jaja

Zamrznuta može trajati do mjesec dana

Gosti su vam nenajavljeno došli i vi nemate što poslužili? Ili ste u potrazi za nekim brzim, a finim receptom s kojim ćete zasladiti vikend pre sobom? Ova čokoladna torta bez jaja priprema se u samo jednoj zdjeli, a možete je poslužiti s čime god poželite.

Ovaj čokoladni kolač bez jaja ima vrlo jednostavan popis sastojaka prenosi My Baking Addiction

Trebat će vam:

1½ šalice brašna

1 šalica šećera

3 žlice nezaslađenog kakaa u prahu

1 žličica sode bikarbone

½ žličice soli

1 žličica vanilije

1 žlica bijelog octa

6 žlica otopljenog maslaca ili masti

1 šalica tople vode

Upute za pripremu

1. Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva. Namastite i pobrašnite kalup za tortu. Staviti na stranu.

2. U velikoj zdjeli prosijte zajedno brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i sol. Dodajte vaniliju, ocat, otopljeni maslac i toplu vodu; miješajte dok se ne sjedini.

3. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za torte. Pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

4. Ostavite da se ohladi prije nego što je okrenete iz kalupa za tortu. Potpuno ohladite prije glazure ili pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Ovu čokoladnu tortu možete jesti samo takvu jednostavnu ili joj dodati vaše omiljeno voće, šećer u prahu, čokoladnu glazuru ili šlag. Čuvajte svoju čokoladnu tortu bez jaja pokrivenu na sobnoj temperaturi do 3 dana. Kolač možete i zamrznuti za kasnije. Dobro ga zamotajte u sloj plastične folije, a zatim u sloj čvrste folije. Zamrznite do mjesec dana, piše Večernji list.

Vaša reakcija na temu