Čudo od čokolade je jednostavan čokoladni kolač naglašenih okusa! Miss Gastro donosi provjereni recept gastro blogerice Nevene Josipović za čudo od čokolade u kojem će uživati sve generacije!
Čudo od čokolade je pravo gastronomsko čudo koje će te oduševiti na prvi zalogaj! Riječ je o kremastim čokoladnim kockama koje se pripremaju u tren oka, a sastoje se od čokoladnog biskvita i bogate kreme od slatkog vrhnja i tamne čokolade.
Čudo od čokolade - omiljeni desert
Brze i jednostavne pripreme, čudo od čokolade možeš poslužiti kao popodnevni zalogaj ili ga pak možeš poslužiti i za vrijeme blagdana. Savjet pri izradi ovog kolača je da rubove kalupa u kojem ćete peći biskvit ne premazujete kako bi vam krema ostala na površini kolača.
Čudo od čokolade možeš pripremiti i s voćem, primjerice s bananama ili jagodama, a ovog puta donosimo recept za čudo od čokolade s višnjama koje se odlično sljubljuju s bogatim okusima čokolade. Recept je zaista jednostavan i brz, a okus je fantastičan. Svakako isprobaj čudo od čokolade i oduševi najmilije domaćom i ukusnom čokoladnom slasticom.
Sastojci
jaje 5 kom
šećer kristal 5 žlica
suncokretovo ulje 100 ml
mlijeko 100 ml
kakao prah 3 žlica
oštro brašno 6 žlica
prašak za pecivo 0,50 kom
kompot od višanja 1 kom
slatko vrhnje 500 ml
tamna čokolada 300 g
Postupak
Napravi snijeg od bjelanjaka.
U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko.
U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sve sastojke.
Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna.
Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta.
U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu.
Vruć biskvit prelij vrućom kremom.
Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak.