Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flockine from Pixabay RECEPT Čudo od čokolade

RECEPT Čudo od čokolade

Jednostavan kolač

Čudo od čokolade je jednostavan čokoladni kolač naglašenih okusa! Miss Gastro donosi provjereni recept gastro blogerice Nevene Josipović za čudo od čokolade u kojem će uživati sve generacije!

Čudo od čokolade je pravo gastronomsko čudo koje će te oduševiti na prvi zalogaj! Riječ je o kremastim čokoladnim kockama koje se pripremaju u tren oka, a sastoje se od čokoladnog biskvita i bogate kreme od slatkog vrhnja i tamne čokolade. 

Čudo od čokolade - omiljeni desert

Brze i jednostavne pripreme, čudo od čokolade možeš poslužiti kao popodnevni zalogaj ili ga pak možeš poslužiti i za vrijeme blagdana. Savjet pri izradi ovog kolača je da rubove kalupa u kojem ćete peći biskvit ne premazujete kako bi vam krema ostala na površini kolača. 

Čudo od čokolade možeš pripremiti i s voćem, primjerice s bananama ili jagodama, a ovog puta donosimo recept za čudo od čokolade s višnjama koje se odlično sljubljuju s bogatim okusima čokolade. Recept je zaista jednostavan i brz, a okus je fantastičan. Svakako isprobaj čudo od čokolade i oduševi najmilije domaćom i ukusnom čokoladnom slasticom.

Sastojci

jaje 5 kom

šećer kristal 5 žlica

suncokretovo ulje 100 ml

mlijeko 100 ml

kakao prah 3 žlica

oštro brašno 6 žlica

prašak za pecivo 0,50 kom

kompot od višanja 1 kom

slatko vrhnje 500 ml

tamna čokolada 300 g

Postupak

Napravi snijeg od bjelanjaka.

U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko.

U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sve sastojke.

Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna. 

Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta.

U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu. 

Vruć biskvit prelij vrućom kremom.

Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak. 

Vaša reakcija na temu