Kao i svi keksi od banane, i ovi su prilično mekani i slatki, ali tamna čokolada i nasjeckani orašasti plodovi daju im dodatan okus i hrskavost, bez da su previše slatki.
Sastojci
150 g maslaca na sobnoj temperaturi
175 g šećera u prahu
1 jaje srednje veličine
175 g glatkog brašna
½ žličice sode bikarbone
½ žličice mljevenog cimeta
prstohvat soli
75 g pekan oraha (ili oraha), grubo nasjeckanih
75 g komadića tamne čokolade
2 zrele banane (zgnječene)
Priprema
Miksajte maslac sa šećerom u mikseru dok ne postane blijed i ne posvijetli, što će trajati oko 3 minute.
Dodajte jaje i tucite smjesu dok se potpuno ne sjedini.
Prosijte brašno, sodu bikarbonu, cimet i sol u zdjelu i miješajte dok se sve ne sjedini.
Dodajte pekan orahe (ili orahe), komadiće čokolade i zgnječenu bananu i ponovno miješajte dok se svi sastojci u potpunosti ne sjedine.
Pokrijte zdjelu i ohladite na sat vremena.
Zagrijte pećnicu na 180 C obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje.
Od tijesta oblikujte kuglice i stavljajte ih na pripremljene limove za pečenje ostavljajući dovoljno prostora između njih da se mogu raširiti tijekom pečenja.
Svaki kolačić malo spljoštite rukama i pecite u serijama na srednjoj polici prethodno zagrijane pećnice 11-12 minuta dok na vrhu ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.
Kolačići će još biti malo mekani, ali će dodatno postati hrskavi kada se ohlade.
Izvadite iz pećnice i ostavite na papiru za pečenje.
Kolačići će zbog banane biti malo mekani i treba ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, savjetuje BBC Food, prenosi Novi list.