Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: StockSnap from Pixabay RECEPT Keksi od banane

RECEPT Keksi od banane

Gotovi za samo pola sata

Kao i svi keksi od banane, i ovi su prilično mekani i slatki, ali tamna čokolada i nasjeckani orašasti plodovi daju im dodatan okus i hrskavost, bez da su previše slatki.

Sastojci

150 g maslaca na sobnoj temperaturi

175 g šećera u prahu

1 jaje srednje veličine

175 g glatkog brašna

½ žličice sode bikarbone

½ žličice mljevenog cimeta

prstohvat soli

75 g pekan oraha (ili oraha), grubo nasjeckanih

75 g komadića tamne čokolade

2 zrele banane (zgnječene)

Priprema

Miksajte maslac sa šećerom u mikseru dok ne postane blijed i ne posvijetli, što će trajati oko 3 minute.

Dodajte jaje i tucite smjesu dok se potpuno ne sjedini.

Prosijte brašno, sodu bikarbonu, cimet i sol u zdjelu i miješajte dok se sve ne sjedini.

Dodajte pekan orahe (ili orahe), komadiće čokolade i zgnječenu bananu i ponovno miješajte dok se svi sastojci u potpunosti ne sjedine.

Pokrijte zdjelu i ohladite na sat vremena.

Zagrijte pećnicu na 180 C obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje.

Od tijesta oblikujte kuglice i stavljajte ih na pripremljene limove za pečenje ostavljajući dovoljno prostora između njih da se mogu raširiti tijekom pečenja.

Svaki kolačić malo spljoštite rukama i pecite u serijama na srednjoj polici prethodno zagrijane pećnice 11-12 minuta dok na vrhu ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.

Kolačići će još biti malo mekani, ali će dodatno postati hrskavi kada se ohlade.

Izvadite iz pećnice i ostavite na papiru za pečenje.

Kolačići će zbog banane biti malo mekani i treba ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, savjetuje BBC Food, prenosi Novi list.

Vaša reakcija na temu