Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uskoro kreće Split Spring, evo detalja

Uskoro kreće Split Spring, evo detalja

Ove godine ispred Galerije umjetnina

Splićanima omiljeno i sada već tradicionalno gourmet druženje, Split Spring by Staropramen vraća se šestu godinu za redom i to ove godine u Ulici kralja Tomislava, ispred Galerije umjetnina, ili kako neki Splićani opisuju tu lokaciju - ispred Mista.  Od 23. svibnja do 1. lipnja tijekom deset dana konačno će Splićani, ali i brojni turisti kojih je grad prepun moći uživati u ovoj svima omiljenoj manifestaciji. 

Tijekom deset dana ček deset omiljenih splitskih ugostitelja pripremat će vrhunske street food specijalitete, ali tu su i nastupi splitskih DJ-a te live nastupi. Tu će biti i chill zona, zona za čitanje, Bestie kutak za udomljavanje ljubimaca, ali i neke dnevne aktivnosti poput slikarskih radionica, te humanitarna akcija.

'Split Spring u svojih pet dosadašnjih izdanja pokazao je kako su Splićani željni ovakvih manifestacija, a pozitivne reakcije brojnih turista generirale su tisuće i tisuće oduševljenih objava na društvenim mrežama. Osim toga, Split je pokazao kako je njegov festivalski street food promišljeniji i kreativniji nego igdje drugdje pa ćemo tako ove godine ponovo uživati u specijalitetima Artičoka koje priprema njihov chef Stipe Šušnjara, tu je i novootvoreni bistro Hoba koji svoju jela bazira na hobotnici, zatim Uje koje nam iz godine u godinu donosi odlične mediteranske specijalitete', najavljuju organizatori. 

Tu je i Chef Ivan Temšić za svoje eVala restorane, na Split Springu sudjeluje i popularno Misto ispred kojeg se festival i odvija, kao i Pigeria Gudin kao novo ime splitske gastronomske scene te Biberon. Novo ime na festivalu je i Sexy Cow poznat po svojim savršenim tortillama za koje se uvijek čeka u redu, kao i bistro Toč, a tu su i Ferdinand knedle koje će pobrinuti za ponudu slatkog. 

'Već na sam spomen ovih imena sigurno je da nam se sprema pravi gastro spektakl, a što će se točno kuhati na kojoj kućici saznat ćemo u narednim danima. Jedno je sigurno, Split opet postaje 'centar svita' i to gastronomski centar svijeta, a s obzirom na to da terminski obuhvaća i praznik, sigurni smo da će se velika većina vas koja ovo čita zaputiti u Split i uživati u njegovim specijalitetima i programu! Vidimo se na Split Springu od 23. svibnja!', zaključuju organizatori.

Vaša reakcija na temu