Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Uz kupljenu čašu neograničeno kušanje pivi na SMASH Split Beer Festu 2024

Uz kupljenu čašu neograničeno kušanje pivi na SMASH Split Beer Festu 2024

Održat će se 4. svibnja 2024. u Plan B pubu

Pivski festival Split Beer Fest i četvrto međunarodno pivsko natjecanje SMASH održat će se 4. svibnja 2024. u Plan B pubu u Splitu!

Ovo je prilika koju ljubitelji piva ne smiju propustiti, jer će cijeli dan biti posvećen okusima craft piva iz cijele Hrvatske. Organizatori Ivana, Diano, Pave i Riža ni ove godine nisu razočarali. Preko 30 vrsta pive craft pive stiže na točionike, a za sve posjetitelje Plan B-a pripremili su nezaboravan pivski program.

SMASH Split Beer Fest

Točionike s preko 20 kućnih pivara i 11 pivovara otvaraju u 17:00 u bašti Plan B Split. Na točionicima će vas dočekati kućni pivari iz cijele Hrvatske, koji će osobno točiti pivu. Bit će tu različitih i zanimljivih stilova, tako da će svi ljubitelji piva pronaći nešto po svom ukusu.

- Ove godine pridružile su nam se pivovare Garden, Familia, Lab Split, Mandrill, Medvedgrad, Mlinarica, Nova Runda, Pulfer, Saperlot, TapB i Varionica. Imali smo dojam da se prošli godina, kada smo SMASH organizirali dva dana za redom, neka ekipa mimoišla. Nama je cilj da su svi pivari zajedno i razmjenjuju doživljaje iskustva svih razina - kaže nam Diano.

Da biste uživali u ovoj pivskoj avanturi, trebat će vam SMASH staklena čaša koja će biti dostupna po cijeni od 30 EUR. S čašom dobivate neograničeno kušanje piva i bon za jedan Plan B burger ili malu pizzu po vašem izboru. Na kraju večeri tu čašu možete ponijeti kući kao suvenir.

- Samo staklene čaše mogu pružiti optimalno iskustvo okusa piva, jer ćete najbolje osjetiti bogatstvo aroma i okusa koje majstori pivarstva žele prenijeti. Osim toga, svjesni smo ekoloških izazova današnjice i koliko se plastike generira svakodnevno, pa smo se još prošle godine odlučili za staklene čaše kao ekološki prihvatljiviju opciju. Na taj način želimo doprinijeti očuvanju okoliša i promicati odgovornost prema prirodi kroz naš festival - naglasila je Ivana.

Također, u Plan B-u bit će dostupna i druga pića, a naplaćivat će se posebno. Uz ukusna piva, bit će tu i KLFM radio ekipa koja će puštat glazbu cijeli dan. Njihova vibra zasigurno će dodatno upotpunit energiju festivala.

SMASH - proglašenje pobjednika pivskog natjecanja

Za SMASH homebrew natjecanje prijavilo se maksimalnih 80 natjecatelja. Svaki prijavljeni sudionik trebao je skuhati pivo s jednom vrstom ječma i jednom vrstom hmelja (single malt & single hop), po izboru organizatora i to isključivo kod kuće. Ove godine natjecatelji su se mogli prijaviti za čak dva stila piva: 3A Češki Pale Lager i 18B Američki Pale Ale.

Najbolja piva na natjecanju Best of show (BOS) bit će nagrađena s BrewTaurus FlexiTaurus PF30L fermentorom u vrijednosti od 700 EUR. Osim toga, natjecatelji će imati priliku osvojiti i druge fantastične nagrade. SMASH ekipa, kao i uvijek privuče zvijezde pivskog biznisa za spoznore.

Tako su ove godine sponzori Duofiller, Weyermann Malts, Yakima Chief Hops, Tilt Hydrometer, Lallemand Brewing, BarthHaas X, Sve za pivo, Badass Barley Malt i CroCraf. Također, kao sponzori su se priljkjučili Brodić-promet, Lumer Shop, Juta Spiza, Sticker Mule i NIRS.

Od ranih jutarnjih sati odvijat će se suđenje prijavljenih piva, a svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada biti će u 21 sat. Osigurano je pošteno suđenje, a ove godine po prvi puta sude polaznici ovogodišnjeg Tečaja za osposobljavanje pivskih sudaca.

- Festival traje do 23 sata, ostanite s nama do kraja i uživajte u svakom gutljaju - poziva svih Diano.

Dođite u subotu, 4. svibnja, u Plan B pub. Split Beer Fest 2024 čeka vas s otvorenim rukama i punim čašama!

Vaša reakcija na temu