Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić NAJBOLJI SPLITSKI RESTORANI Zrno Soli: U pogledu od milijun dolara uživali su članovi Guns'n'Rosesa, Marco van Basten, Sandro Rosell...

NAJBOLJI SPLITSKI RESTORANI Zrno Soli: U pogledu od milijun dolara uživali su članovi Guns'n'Rosesa, Marco van Basten, Sandro Rosell...

Na Dalmatinskom portalu predstavljamo objekte koji su zaslužili Michelinovu oznaku Bib Gourmand

Ove godine Michelinov vodič za Hrvatsku proširen je za čak dvije nove Michelinove zvjezdice, 24 nova restorana s Michelinovom preporukom, a po prvi put dodijeljene su i Michelinove oznake Bib Gourmand koju su dobila četiri hrvatska restorana. Na ovom prestižnom popisu pet je splitskih restorana koje smo obišli i provjerili zašto su baš oni izabrani od strane najprestižnijeg specijaliziranog gastronomskog vodiča.

Restoran 'Zrno Soli' prvi je kojeg objavljujemo u ovom serijalu. Otvoren je 1. ožujka 2011., a vrlo brzo su od strane medija i gostiju prozvani restoranom s pogledom od milijun dolara.

- Pogled s terase pruža se na grad Split star 1700 godina što je svakako zanimljivo našim gostima. Međutim, držimo se one da namirnica uvijek mora biti svježa, lokalna i obrađena tako da sve blagodati ostanu u njoj. Nakon otvaranja, može se reći da smo pokrenuli gastro revoluciju u našem gradu, a gosti za 'Zrno Soli' kažu ne samo da je splitski, nego i svjetski - ponosno će Katarina Ševo, voditeljica odjela marketinga, koja kaže kako su sretni što su gosti prepoznali trud i ambiciju na svakom njihovom pjatu, a obiteljski pristup čini to da se osjećaju kao u svom dnevnom boravku.

- Svaki dan smatramo novim izazovom, nekad se dogodi i da ne uspijemo zadovoljiti svakoga, ali radimo na tome da nam svaki gost otiđe sa smiješkom i zadovoljan. Radosni smo što su nas prepoznali i uvrstili na popis Michelin Guide Croatia. Svakako, to nam daje vjetar u leđa i još veću motivaciju i želju za još boljim radom kako bismo učinili naš restoran, ali i Split poznatijim na svjetskoj gastro karti.

Ponudom su orijentirani na vrhunska riblja i mesna jela. To su gosti prepoznali i rado im se vraćaju. Iako im je svaki gost vrijedan, ipak ćemo napomenuti kako je 'Zrno Soli' ugostilo dansku kraljicu, tajlandsku princezu, predsjednika japanskog parlamenta, mnoge državnike, predsjednike i premijere.

-  Brojne sportske legende posjetile su naš restoran, neki od njih su  generalni direktor Juventusa Giuseppe Marotta, bivši španjolski nogometaš i funkcioner Angel Maria Villar, nekadašnji predsjednici Barcelone i Stuttgarta Sandro Rosell i Erwin Staudt, potom direktor FIFA-e Walter Gagg, legendarni nizozemski nogometaš Marco van Basten, također članovi grupe Guns'n'Roses, pa Zucchero i brojni drugi. Kao što vidite, imamo dosta gostiju iz svijeta nogometa, a i mi sami smo službeni Hajdukov restoran, na što smo jako ponosni - kaže Ševo.

U restoranu nam još pričaju kako se krajem prošle godine kod njih pojavio gost koji je nakon svoje večere priznao da je jedan od ocjenjivača Michelina.

- Za nas je već to bio uspjeh i bili smo sretni što su nas posjetili. Nadali smo se priznanju, ali tek kada su nam javili da smo odabrani smo shvatili koliko je velik uspjeh biti uvršten na jedan takav popis. Ponosni smo na činjenicu što smo jedni od rijetkih koji jednako dobro rade zimi i ljeti, nama sezona nije stala i time nam je ovo priznanje vjetar u leđa za sve nove ideje i projekte - priča nam chef Stjepan Vukadin koji je ponosan na oko 25 zaposlenika koji su zaslužili ovo priznanje.

- San svakog djelatnika u ugostiteljstvu je dobiti jedino takvo priznanje. Puno je truda, odricanja i edukacije uloženo da bi bili na ovom nivou. Ovo je posao od 24 sata, ako u njemu nisi sto posto teško da ćeš biti u samom vrhu. Izdvajamo se po nekoliko stvari, jedna od njih je da smo prilagođeni gostu, a oni nam vraćaju to svojim povjerenjem. Rezultat toga je sretan gost na odlasku koji se idući put jedva čeka vratiti - zaključio je Vukadin, kazavši da će im ova nagrada biti motiv za hrabro koračanje prema prvoj Michelinovoj zvjezdici.

Vaša reakcija na temu