Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU zagrebačka 'ŠLEP BANDA' Kamionom za vuču ukrali 17 automobila pa ih prodavali u staro željezo

'ŠLEP BANDA' Kamionom za vuču ukrali 17 automobila pa ih prodavali u staro željezo

Načinli su 25.600 eura štete

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedamnaest kaznenih djela krađa.

Naime sumnja se da su studenog 2023. godine do travnja 2024. godine u 15 navrata, na području Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba i Dugog Sela, po prethodnom zajedničkom dogovoru s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, dolazili na javna parkirališta te na zasad nepoznati način otuđili osobne automobila marke Renault, Rover, Opel, VW, Peugeot, Ford, Škoda, Mercedes, Alfa Romeo te Hyundai bez registarskih oznaka koje su zatim skladištili na za sada neutvrđenoj adresi te ih kasnije prodavali trgovačkom poduzeću koje se bavi reciklažom na području zapadnog dijela grada.

Također, sumnja se da su osumnjičeni u dva navrata i to u od 11. do 15. siječnja te 1. travnja 2024. godine, koristeći vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila, za sada nepoznatih registarskih oznaka otuđili dva osobna automobila na području Maksimira i to u siječnju osobni automobil marke BMW  bez registarskih oznaka te  u travnju osobni automobil marke Renault Laguna na način da su ih uz pomoć sajle podigli na to vozilo te se odvezli u nepoznatom smjeru. Oba navedena vozila su zatim prodali trgovačkom poduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 25.600  eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku dok su posebna izvješća dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Vaša reakcija na temu