Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Meteorologinja otkriva kakvo nas vrijeme sutra čeka

Meteorologinja otkriva kakvo nas vrijeme sutra čeka

Donosimo prognozu za nedjelju

Ni nedjelja na istoku Hrvatske neće biti u potpunosti vedra. Ipak, prevladavat će sunčano, prolazno s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, tek lokalno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 16 °C, a dnevna od 27 do 30 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj nedjelja će obilovati sunčanim vremenom. No, povremeno će biti i umjerene naoblake, a poslijepodne se uz granicu sa Slovenijom može pojaviti i kratkotrajni pljusak. Lokalno će zapuhati i umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura će s jutarnjih 13 do 16 °C tijekom dana porasti na 27 ili 28 °C.

Na zapadu više oblaka u noći i u nedjelju ujutro. Moguće je pritom i malo kiše, osobito na širem riječkom području i u Gorskom kotaru. Danju će prevladavati sunčano. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, u gorju s jakim udarima. Jutarnja temperatura zraka od 13 °C u gorju do 21 °C na otocima. Najviša dnevna od 24 do 29 °C. 

Umjeren južni i jugozapadni vjetar puhat će i u Dalmaciji, a jugo na otocima. More će stoga biti malo i umjereno valovito. Prevladavat će sunčano, prijepodne i vedro. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 20 °C, a dnevna od 28 do 30 °C.

Podjednake vrijednosti temperature i na jugu Hrvatske, gdje će također puhati jugo, sredinom dana i umjeren vjetar s mora. Prevladavat će sunčano, s umjerenom naoblakom u drugom dijelu dana."

Stabilnije i još toplije

'Idućih dana na kopnu manje oblaka i više vedrine, još u ponedjeljak i poneki pljusak na istoku zemlje. Temperatura zraka u daljnjem porastu, pa će od utorka uz vedrinu prevladavati vrućina te sparina koju će u srijedu olakšati jugozapadnjak.

Na Jadranu osim jugozapadnog vjetra i sjeverozapadni, koji će do sredine tjedna povremeno puhati u najtoplijem dijelu dana. U ponedjeljak većinom sunčano, ujutro na jugu uz mogućnost za pljusak. Zatim vedrina, dnevna vrućina i sve toplije noći', prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Vaša reakcija na temu