Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RAT NA BLISKOM ISTOKU Osam izraelskih vojnika poginulo u eksploziji

RAT NA BLISKOM ISTOKU Osam izraelskih vojnika poginulo u eksploziji

Najsmrtonosniji incident od siječnja

Osam izraelskih vojnika smrtno je stradalo u eksploziji u Gazi, potvrdila je izraelska vojska. Ova vijest dolazi usred izraelske ofenzive koja je u tijeku. Izraelci tvrde kako pokušavaju spasiti taoce koje su militanti Hamasa oteli 7. listopada prošle godine.

The Times of Israel piše kako su se vojnici kretali u konvoju nakon noćne ofenzive i da su poginuli u oklopnom vozilu. Jedan od stradalih imenovan je kao kapetan Wassem Mahmoud, 23-godišnjak iz 601. bataljuna borbene inženjerije.

Pregovara se o prekidu vatre

Obitelji ostalih sedam su obaviještene i njihov identitet će uskoro biti objavljen. Današnji incident bio je najsmrtonosniji za izraelske vojnike od siječnja, kad je 21 vojnik ubijen u urušavanju dvije zgrade u središtu Gaze. 

Više od 37.000 Palestinaca ubijeno je od početka sukoba, prema podacima zdravstvenih vlasti u Gazi koje vodi Hamas. Oko 210 Palestinaca, uključujući djecu, navodno je ubijeno kada je Izrael prošlog tjedna uspješno vratio četiri svoja taoca.

Ne zna se kako će posljednji smrtni slučajevi utjecati na Izraelce i Palestince u pogledu usvajanja sporazuma o prekidu vatre koji podržava SAD. Plan u tri faze poziva na oslobađanje svih preostalih talaca i privremenu stanku u neprijateljstvima koja će trajati onoliko koliko je potrebno da se pregovara o drugoj fazi, piše Index.

Vaša reakcija na temu