Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Martaposemuckel from Pixabay Bankarice lažnim štednjama oštetile banku za gotovo 2 milijuna eura

Bankarice lažnim štednjama oštetile banku za gotovo 2 milijuna eura

Predane su pritvorskom nadzorniku

Policija je dovršila istraživanje nad 54-godišnjakinjom i 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, osumnjičene su u svojstvu djelatnica banke u Čakovcu, od listopada do prosinca 2023. godine, klijentima banke nudile te potom sklapale ugovore o oročenim štednjama uz mjesečnu kamatu od 1 %, s rokom oročenja od šest mjeseci. Spomenute štednje uz kamatu od 1 %, kao proizvodi banke nisu se nalazile u službenoj ponudi. 

Ujedno, osumnjičene su prilikom preuzimanja novca predavale klijentima lažne ugovore o štednji, čime su kod njih stvorile lažni dojam o legalnosti takvog bankarskog poslovanja. Nakon sklapanja ugovora takva oročenja nisu evidentirana u službenim evidencijama banke. Osumnjičene su novac s oročenih štednji koristile za razne financijske malverzacije te su time stekle protupravnu imovinsku korist. Opisanim zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju prouzročile znatnu štetu trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu u iznosu od najmanje 1.800.000 eura.

Uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku.

Vaša reakcija na temu